Otorinolaringologji

Departamenti i Otorinolaringologjisë në Salus, konsideruar si çelësi i suksesit, është një strukturë e cila i ofron pacientit një procedurë të plotë që nis nga diagnoza në trajtimin e mundshëm kirurgjikal, deri në ndjekjen post-operatore. Falë një stafi mjekësor të specializuar italian dhe shqiptarë, që merret prej dekadash me patologji dhe kirurgji të zonës së kokës dhe qafës, ky repart dallon në kurimin e patologjive tumorale të këtyre zonave, por edhe të kirurgjisë mini-invazive endoskopike naso-sinuzale për kurimin e sinuzitit dhe të vështirësive të frymëmarrjes, në kirurgjinë estetike të hundës dhe aurikolare, në kirurgjinë e gjëndrave të pyshtymës dhe të tiroides. Teknikat e përdorura nga kirurgët tanë janë avanguardë falë edhe azhornimit të mjekëve, të cilët marrin pjesë shpesh në kurse dhe kongrese ndërkombëtare, si në cilësinë e pjesëmarrësve ashtu në atë të relatorëve.

Llojet e kirurgjive:

 • Patologjitë e tonsileve dhe të adenoideve
 • Faringotonsilitët
 • Ipertrofia e tonsileve dhe adenoidët në moshë pediatrike
 • Gërhitja dhe apneet e natës
 • Patologji inflamatore të kavitetit oral
 • Tumori beninj dhe malinj i kavitetit oral dhe të orofaringut
 • Patologji inflamatore të rrugëve të frymëmarrjes
 • Disfonitë dhe patologjitë e zërit
 • Tumori beinj dhe malinj i laringut dhe kordave vokale
 • Patologjitë e qafës
 • Lezione beninje dhe malinje të kavitetit oral dhe të orofaringut
 • Trauma të qafës e të laringut
 • Kirurgjia e hundës, kirurgjia funksionale dhe estetike (rinoplastika, revizionim, otoplastika)
 • Dekonestion të turbinati nasali
 • Kirurgjia endoskopike e sinuseve paranazal dhe bazës kraniale anteriore
 • Kirurgjia e veshit: miringoplastika, timpanoplastika, mastoidektomia, timpanotomia eksplorative, stapedotomia, stapedektomia
 • Asportacione neurinoma e nervit akustik
 • Mikrokirurgjia e kordave vokale dhe laringu
 • Kirurgjia onkologjike e kokës dhe qafës
 • Kirurgjia e gjëndrave salivare me endoskopi
 • Kirurgjia e zgavrës së gojës
 • Kirurgjia e faringut dhe qiellzës
 • Tonsilektomi
 • Kirurgjia e traumave maxilo-faciale
 • Kirurgjia e inkluzioneve dentare dhe e neoformacioneve cistike odontogjene
 • Lezione beninje dhe malinje të zgavrës së gojës dhe orofaringut dhe rinofaringut
 • Patologji malinje të qafës
 • Patologji beninje dhe malinje të tiroides
 • Tumore beninje dhe malinje të laringut dhe të kordave vokale
 • Tumore beinje dhe malinje të hundës dhe sinuseve paranazal
 • Tumore beninje dhe malinje të gjëndrave salivare
 • Tumore të bazës krania
 • Tuore beninje dhe malinje të veshit të jashtëm, të mesëm dhe të brendshëm
 • Tumore të lëkurës së fytyrës dhe qafës
 • Acufeni
 • Adenoidë pediatrikë
 • Apnea e gjumit
 • Deformim i hundës
 • Epistazë
 • Faringiti
 • Implant cocleare
 • Hipoakuzi tek i rrituri
 • Hipoakuzi tek fëmijët
 • Lezione të zgavrës së gojës
 • Lezione të kordave vokale
 • Lezione ororfaringe
 • Neurinoma nervo acustico
 • Ostrucione nazale
 • Otosclerosi
 • Otiti adult
 • Otiti pediatrik
 • Patologji të qafës
 • Patologji inflamatore VADS
 • Patologji tiroide
 • Patologji të zërit
 • Polipozi hunde-sinuzale
 • Riniti e rino-sinuziti
 • Gërhitja
 • Tonsiliti
 • Tonsiliti pediatrik
 • Trauma në hundë
 • Traumë e mandibulave
 • Traumë e veshit
 • Traumë maxilo-faciale
 • Traumë e qafës
 • Traumë e laringut
 • Tumor bazikranal
 • Tumor i zgavrës së gojës
 • Tumore të laringut
 • Tumore të sinuseve paranazale
 • Tumore të orofaringut
 • Tumore të hundës
 • Hipoakuzi tek i rrituri
 • Hipoakuzi tek fëmijët
 • Otosklerozi
 • Otiti
 • Otiti në moshë pediatrike
 • Acufeni
 • Marrja mendsh dhe sindroma marramendëse
 • Neurioma e akustikës
 • Trauma e veshit
 • Ostrucione respiratore nazale
 • Riniti dhe rino-sinoziti
 • Epistazi
 • Polipozi hundës dhe sinuzeve
 • Tumore benije dhe malinje të hundës dhe sinuzeve paranazale
 • Trauma dhe deformime estetike të hundës dhe maxilo-faciale

Mjekët e departamentit: Otorinolaringologji

Dr. Massimiliano Del Ninno

Dr.Gilberto Acquaviva

Dr. Francesco Oriolo

Dr. Paolo Agostini

Dr. Fatmir Guni

Dr. Dritan Vasili

Artikuj për departamentin: Otorinolaringologji

Sinuziti : simptomat, shkaqet, diagnoza, rrisqet.

Nga ndryshon Rinoplastika nga Septoplastika?

Të SIGURT në SALUS

Çfarë janë polipet nasale?

9 këshilla për përkujdesje pas operacionit të Rinoplastikës!

Septoplastika në Salus.