img-8

Gastroenterologji

Departamenti i Gastroenterologjisë në Salus, merret me diagnostikimin dhe kurimin e patologjive të aparatit tretës, nën aspektet e shumta të studimit, parandalimit, asistencës, kurimit dhe riaftësimit. Ky department përbëhet nga specialistë të nivelit të lartë, teknologji e avancuar për endoskopinë diagnostikuese dhe terapeutike. Në Salus, ekzaminimet kryhen me anestezi parciale ose totale. Egzaminimet bioptike kryhen në bashkëpunim me laboratorët hispatologjikë Italianë të specializuar.

Llojet e procedurave dhe trajtimeve të ndjekura:

 • Ezofagiti dhe hernia hiatale
 • Trajtime me dilatacion, pozicionim proteze 
 • Trajtime endoskopike të stenozave (ngushtimeve) tumorale ose beninje cikatriziale
 • Mukozektomi në ezofagun Berrett (heqje endoskopike e lezioneve pretumorale në ezofag).
 • Ligaturë ‘’band ligating’’ dhe skleroterapi e variçeve të ezofagut dhe fundike, për të evituar hemorragji masive në vena, që formohen në ezofag në cirrozën hepatike. 
 • Heqja e trupave të huaj 
 • Diagnostikimi dhe trajtim i gastritit, patologjive ulçeroze të lidhura apo jo me Heliobacter Pylorin.
 • Diagnostikimi dhe trajtim tumoreve të pa operueshme me proteza apo teknika sklerotizuese.
 • BIB: Tullumbac intragastrik për trajtimin e obezitetit. 
 • PEG: Gastrostomia perkutane, një tub i vogël i vendosur me endoskopi, ndërmjet murit abdominal dhe stomakut për të mundësuar ushqimin arti ficial në pacientët me problem gëlltitjeje, sidomos me bazë neurologjike.
 • Sklerotizimi i variçeve kardiofundike të stomakut.
 • Kolonoskopi diagnostikuese
 • Kolonoskopi me heqje endoskopike të polipeve dhe tumoreve në stadin fillestar
 • Menaxhim i sëmundjeve inflamatore kronike intestinale (Koliti Ulçeroz dhe Morbus Crohn) diagnostikim, ndjekje dhe  trajtim i sëmundjes së celiakisë.
 • Terapi endoskopike të stenozave tumorale ose post-kirurgjikale, me zgjerim me ballon dhe vendosje protezash plastike e metalike. 
 • ERCP: Kolangiopankreatografia endoskopike, teknikë shumë e përhapur në botë, akoma pak e njohur në Shqipëri. ERCP eviton kirurgjitë madhore në rrugët biliare, duke trajtuar gurët në koledok/rrugë biliare dhe duktuset pankreatik. Gjithashtu,  kuron komplikacionet e sëmundjeve të pankreasit dhe redukton efektet anësore të tumoreve të pa operueshëm të rrugëve biliare e pankreasit (paliacion) duke përmirësuar cilësinë e jetës.
 • Hepatite virale ose jo-virale
 • Trajtimin e komplikacioneve të cirrozave, si hemorragjia nga variçet 
 • Diagnostikim virologjik dhe ndjekje e ngarkesës virale në laboratorin “SYNLAB” Itali
 • Trajtim i hemorragjive digjestive të traktit të sipërm e të poshtëm
 • Trajtim i komplikacioneve nga gëlltitja e kaustikëve
 • Heqje e trupave të huaj
 • Trajtim i hemorragjisë digjestive të traktit të sipërm e të poshtëm
 • Trajtim i komplikacioneve nga gëlltitja e kaustikëve

Mjekët e departamentit: Gastroenterologji

Dr. Walter Piubello

Dr. Eljo Simaku

Dr. Eugjen Kulli

Për të rezervuar një konsultë me mjekët tanë plotësoni fushat e mëposhtme

Artikuj për departamentin: Gastroenterologji

Gastrostomia perkutane

Heqja e gurëve në rrugët e tëmthit me ERCP

Kanceri i traktit gastrointestinal

Polipektomia Endoskopike

𝙆𝙤𝙡𝙤𝙣𝙤𝙨𝙠𝙤𝙥𝙞𝙖

Pankreatiti