Elektromiografia

Të gjitha nervat dhe muskujt e trupit funksionojnë me ndihmën e rrymave elektrike, që mund të jenë të matshme.

Elektromiografia shërben për të vlerësuar aktivitetin elektrik të muskujve të ndryshëm. Në këtë mënyrë, ajo mundëson zbulimin e sëmundjeve të ndryshme muskulare, por gjithashtu edhe sëmundjeve nervore si dhe dallimin ndërmjet tyre.

Elektromiografia bën pjesë në ekzaminimet më shpesh të realizuara tek neurologu dhe më shpesh kombinohet me elektroneurografinë (matjen e përçueshmërisë nervore).

👨‍⚕️Prof. Dr. Fabrizio Monti, neurolog, drejtues i departamentit të Neurologjisë, profesor në Universitetet e Triestes dhe Udines, pret në Salus pacientët që vuajnë nga:
• Dhimbje koke dhe migrenë.
• Epilepsia.
• Sëmundja e Parkinsonit.
• Çrregullimet e gjumit.
• Sëmundjet që prekin sistemin nervor periferik.

✅Prof. Dr. Monti kryen këto ekzaminime:
• Ekzaminim Neurologjik.
• Elektromiografi dhe Elektro-Neurografia.
• Testim për vlerësimin e perkeqësimit mendor (Alzheimer etj).
• Testim për diagnozën e depresionit.

👉🏼Mos hezitoni, kontaktoni tani në numrat e telefonit:
📲+355 682053180 / +355 42390500
📍Adresa: Rruga Vidhe Gjata 16, Tiranë
🌐www.salus.al