Çfarë janë dhe si të trajtohen variçet ezofageale

Variçet ezofageale janë zgjerim jo normal i venave në pjesën e poshtme të ezofagut. Ato ndodhin më shpesh tek personat që kanë sëmundje serioze të mëlçisë, ndërsa zhvillohen kur ngadalësohet qarkullimi normal i gjakut në mëlçi.

Ndonjëherë variçet ezofageale mund të çahen duke shkaktuar hemorragji kërcënuese për jetën, ndërsa nuk kanë shenja dhe simptoma nëse ato nuk gjakosin.

Qëllimi kryesor në trajtimin e variçeve ezofageale është parandalimi i hemorragjisë, pasi kjo e fundit është e rrezikshme për jetën.

Trajtimi përfshin përdorimin e medikamenteve dhe gastroskopit.
Për më shumë informacion apo për të rezervuar një orar me Dr. Gianmarco Bulighin, gastroenterolog telefononi tani në numrat e kontaktit që ilustrohen në vijim.

📲+355 682053180 / +355 42390500
📍Adresa: Rruga Vidhe Gjata 16, Tiranë
🌐www.salus.al