Virozat e stinës

Në periudhat e ndryshimit të temperaturave është e zakonshme të sëmuremi nga të ashtuquajturat viroza që “ndikojnë” në traktin e sipërm respirator të individëve të të gjitha moshave; ato mund të jenë të natyrës bakteriale ose virale dhe mund të ndodhin në çdo kohë të vitit.
Përhapja e tyre është shumë më e lartë gjatë sezoneve të vjeshtës dhe dimrit.

Kur prekeni nga ftohjet është e nevojshme të merrni një sasi të konsiderueshme lëngjesh: për këtë arsye rekomandohet të pini shumë ujë. Mund të jetë gjithashtu e dobishme konsumi i produkteve specifike që ushtrojnë një veprim antimikrobik dhe një veprim qetësues në mukozën e irrituar.

Natyrisht, nëse manifestimet nuk zvogëlohen por përkeqësohen, dhimbjet muskulore janë shumë të forta, ethet janë të larta, këshillohet të konsultoheni me mjekun; është mirë të mbani mend se antibiotikët janë efektivë vetëm kundër infeksioneve bakteriale dhe të padobishme kundër sëmundjeve virale: për pasojë ato përshkruhen nga mjeku vetëm në rastet kur konstatohet prania aktuale e komplikacioneve bakteriale.

Shpërndaje:

Abonohu

Për të marr me email artikuj të ngjashëm