Variçet ezofageale

➡️❗️Varicet ezofageale janë zgjerim jo normal i enëve të gjakut (venave) në pjesën e ezofagut. Ndër shkaktarët kryesorë përmendim cirrozën e mëlcisë si pasojë e konsumimit të tepërt të alkoolit, infeksionet kronike me hepatitin B dhe C dhe cirrozën primare biliare.

➡️ Variçet ezofageale me rritjen e presionit intravenoz mund të ҫahen rupturë dhe shkaktojnë hemoragji që bëhet mjaft e rrezikshme për jetën.

‍⚕️Elemino variçet ezofageale me anë të procedurës së legaturës në Salus, kontakto Departamentin e Gastroenterologjisë në Salus +355682053180 / www.salus.al