TURBT, procedurë endoskopike e heqjes së tumorit të fshikëzës së urinës.

♻️Zakonisht rezeksioni transuretral (TURBT) përdoret per te hequr kancerin qe eshte i kufizuar ne shtresat e brendshme te vezikes.

✅Kjo procedurë lejon urologun të diagnostikojë dhe trajtojë çrregullime të ndryshme të fshikëzës. Patologjia më e zakonshme në një TURBT është kanceri i fshikëzës. 75% e tumoreve të fshikëzës që zbulohen, janë të natyrës sipërfaqësore, ato rriten vetëm në sipërfaqen e murit të fshikëzës. Kjo lejon që një kirurg urolog të eleminojë tumorin e fshikëzës pa dëmtuar shtresat më të thella të saj.

Simptomat e kancerit të fshikëzës urinare janë:
👉Gjak ne urine
👉Urinim i shpeshte
👉Urinim me dhimbje
👉Dhimbje shpine
👉Dhimbje legeni

👨‍⚕️Dr. Carlo Saltutti, mjek urolog në spitalin Salus në bashkëpunim me stafin e urologjisë kryen operacione urologjike duke nisur nga ato të thjeshtat e deri tek më të komplikuarat.

☎️Kontakto 0682053180 / www.salus.al

TË TJERA

ORL në Salus

ℹ️➡️Disfonia dhe ndryshime të zërit🔷vështirësi në përtypje🔷mungesë apo tepricë e pështymës🔷vështirësi në frymëmarrje🔷dhimbje e veshit🔷gjendra të vogla pranë veshit apo qafës që mund t’ju shqetësojnë🔷dhimbje

Lexo më shumë »