Tromboza e venave të syrit

👁🔺Tromboza e venave të syrit në gjuhën mjekësore quhet Inoclusioni i venes centrale të retinës, është një gjendje ku vena kryesore e cila drenon gjakun nga retina bllokohet.

🔺Simptomat e kësaj sëmundjeje fillojnë nga me e pakta si shtrembërim imazhi, deri në ulje të theksuar të shikimit/gati verbim.
Një komplikacion shumë i rëndë është glaukoma neovasculare, me ene gjaku të reja dhe tension të lartë me dhimbje të forta dhe hemorragji në sy.

🔺Por cili është shkaku i kësaj sëmundjeje? Shkaku kryesor është tensioni i lartë dhe diabeti por ndonjëherë nuk ka një shkak të mirëpërcaktuar.

✅Diagnoza e kësaj patologjie bëhet me ekzaminim fundusi dhe skaner OCT ku mjekët okulistë shohin enjtjen e qendrës së shikimit, ose edemën makulare.

✅Trajtimi për këtë patologji fillon me terapinë, injeksionet intravitrale, anti VGEF etj.

✅Rezultatet janë më të mira nëse kjo sëmundje zbulohet sa më shpejt!

➕Kontrollohu dhe parandalo!
Rezervo një vizitë me mjekët tanë okulistë në numrin 0682053180 / www.salus.al
.
.
.
.
#salus #trombozaevenavetesyrit #retina #salusspital #mjekokulist