Trajtimi i variçeve me Ablacion, në Salus.

-Mbyllja e venës safena dhe  variceve ekstrasafenike me ngjitës, është teknika më inovative e okluzionit venoz, e cila konsiston në futjen endovaskulare, nën drejtimin ekografik, të një ngjitësi cianoakrilik në  safene , me qëllim mbylljen e saj.

-Për të hyrë në më shumë detaje, trajtimi konsiston në futjen me ekografi të një guide që lejon përparimin e një kateteri që është në gjendje të shpërndajë cianoakrilatin (ngjitësin) brenda venës safena për t’u trajtuar në një sasi të tillë që garanton mbylljen e plotë të venës safena dhe prodhojnë një reagim të mjaftueshëm për riabsorbimin e venës safena dhe ngjitësit me kalimin e kohës.

-Pacienti mund të dale pas disa oresh nga spitali dhe mund të rifillojë aktivitetin e tij te perditshem. Pas 15/20 ditësh behet një kontroll.

-Kur kryhet okluzimi i variçeve safenoze dhe ekstrasafenike me ngjitës?

Ndërhyrja duke përdorur ngjitës ju lejon të trajtoni pacientë të cilët do të ishte i vështirë ose i pamundur për t’u trajtuar me teknika të tjera tradicionale endovaskulare. Në veçanti, në këto raste:

1.Pacientët me vena sipërfaqësore, të vështira për t’u trajtuar pa shkaktuar dëmtim të lëkurës

2.Pacientët të cilët për arsye të ndryshme – lëvizshmëri e dobët, probleme me peshën, trajtime farmakologjike dhe prania e pajisjeve të tilla si stimulues kardiak – nuk mund t’i nënshtrohen një trajtimi termoablativ minimal invaziv dhe janë të vështirë për t’u trajtuar me procedura kirurgjikale.

3.Pacientët që kanë vena me diametër të madh ose me një numër të madh të  perforanteve ose që kanë kavernoma përgjatë

rrjedhës së venave pasi mjafton të injektohet një sasi më e madhe ngjitësi për të marrë një rezultat optimal.

4.Pacientët që kanë vena tromboflebit te merparshem te kaluar  sepse guida udhëzuese  e bën rrugën më të mirë përmes rezultateve të tromboflebitit të mëparshëm.

Duhet theksuar se kjo lloj ndërhyrjeje mundëson që pacienti të trajtohet në të dyja këmbët, gjë që nuk është e mundur me teknikat e tjera endovaskulare për shkak të kufizimeve të anestezisë.

Së fundi, përdorimi i cianoakrilateve lejon mbylljen e variçeve kolaterale ekstrasafenike dhe variçeve të përsëritura pas operacionit mestripping , duke sjellë gjithmonë avantazhe të mëdha në procedurë, e cila në këtë rast nuk kërkon asnjë lloj anestezie, nuk kërkon komprimim elastik pas procedurës dhe është plotësisht pa dhimbje.

-Cilat janë përfitimet për pacientin që rrjedhin nga mbyllja e venës safena dhe variçeve ekstrasafenike duke përdorur ngjitës?

Trajtimi me ngjitës ofron përfitime të shumta për pacientin:

-Kur kryhet sipas protokollit të rekomanduar, procedura është krejtësisht pa dhimbje, si gjatë dhe pas operacionit

-Trajtimi nuk kërkon kirurgji, sepse përbëhet nga një teknikë endovaskulare që nuk kërkon qasje kirurgjikale nërregjionin inguinal, lidhje të lartë ose procedura të tilla si stripping venoz. I Vetmi akses që kërkohet është ajo që ka të bëjë me venën e safena magna në lartësinë e gjurit për futjen e kateterit.

-Eshtë një trajtim minimal invaziv, i cili mund të kryhet në çdo stinë të vitit, edhe në mot të nxehtë, kur variçet nuk operohen normalisht.

-Ndërhyrja ka një kohëzgjatje të shkurtër, nuk kërkohet anestezi totale ose anestezi epidurale, nuk kërkon qepje dhe për këtë arsye nuk krijohen shenja në lëkurë, nuk gjeneron mavijosje, djegie ose njolla të lëkurës.

-Mundësia e kthimit në aktivitetet normal pas disa orësh ka një ndikim të dobishëm jo vetëm për pacientin, por edhe në jeten sociale.

☎️Rezervoi viziten tuaj në numrat:
+355 682053180
+355 42390500