img-0

Torsioni testikolar

img-8

Torsioni testikular
Dhimbjet testikulare mund të jenë akute, te forta dhe e menjehershme, ose kronike.
Shkaku më i shpeshtë është torsioni (përdredhja) dhe kjo manifestohet me fillim të menjëhershëm të dhimbjes.

Torsioni i testikulit përbën një gjendje urgjence për shkak të rrotullimit të testikulit dhe mungesës së furnizimit të tij me gjak.

Simptomat janë dhimbje akute skrotale dhe ënjtje, të vjella, përveç dhimbjes mund të shfaqet ënjtje dhe skuqje e lëkurës, dhimbje barku, gjendje ethore (me të dridhura), si edhe humbja e disa reflekseve në zonën e prekur.

Diagnoza bazohet në ekzaminimin fizik dhe konfirmohet nga Ekografia Eco color-Doppler. Trajtimi konsiston në heqjen e menjëhershme manuale, me anë të kirurgjisë.

Kjo anomali është e pranishme në rreth 12% të meshkujve. Rrotullimi është më i zakonshëm midis moshave 12 dhe 18 vjeç, me një kulm sekondar në fëmijëri. Është e rrallë tek burrat mbi 30 vjeç.

Kontakto menjëherë mjekun urolog nëse ndjen simpomat e mësipërme në 0682053180 / www.salus.al

Shpërndaje:

Abonohu

Për të marr me email artikuj të ngjashëm