Testi i Intolerancës Ushqimore në SALUS

Për të diagnostikuar reaksione të dëmshme nga ushqimi, ekzistojnë metoda të ndryshme por shpesh rezultatet e marra nuk janë shumë të besueshme.

Mungesa e besueshmërisë varet nga fakti se reagimet ndodhin me në mutacionet qelizore dhe përfshijnë sistemin imunitar por pa prodhimin e antitrupave IgE. Metoda më e vlefshme dhe efektive është NE BAZE TE EKSPERIENCES TONE.

Testi citotoksik – teste I INTOLERANCES ushqimore në mostra gjaku

Citotesti është një kërkim in vitro që kryhet duke vendosur serumin dhe leukocitet e pacientit në kontakt me ekstrakte ushqimore.

Përdoren lamat laboratorike, të cilat trajtohen sipas procedurave të standardizuara, në të cilat shtypen tre unaza vazelinë që përmbajnë një sasi të caktuar të AGJENTEVE USHQIMORE. Vëzhgimi nën mikroskop mund të nxjerrë në pah mutacione strukturore citoplazmike që prekin granulocitet neufrofile. Rezultatet klasifikohen nga një SHKALLE që varion nga shkalla 1 deri në 4 në varësi të zhvillimit stë reaksionit. Pacientët me rezultate pozitive për një ose disa substanca këshillohen që të eliminojnë plotësisht konsumimin për një periudhë që varet nga shkalla e reagimit që ata kanë hasur.

Eleminimi ka si objektiv detoksifikimin e organizmit dhe në veçanti lejon të përftohet, humbja e kujtesës nga qelizat e bardha të gjakut ndaj ushqimit të veçantë që është AGJENT SHKAKTAR për individin.

Nutricionisti analizon me kujdes përgjigjet e testit, në mënyrë që të përshkruajë një model diete që nuk i privon pacientët nga lëndët ushqyese thelbësore, por i cili, në të njëjtën kohë është në gjendje të eliminojë ushqimet jo-tolerante. Eleminimi ka si objektiv de-intoksikimin e organizmit dhe veçanërisht lejon humbjen e kujtesës së rruazave të bardha në krahhasim me ato të veçanta që mund të jenë toksike për individin.

Pavarësisht nga periudha e pritjes së parashikuar, nëse patologjitë lidhen me intolerancën, në periudhën 4-6 javë, ato destinohen të zgjidhen ose përmirësohen dukshëm. Intolerancat ushqimore zhvillohen ndaj ushqimeve të marra çdo ditë nga gruri, qumështi, vezët, ullinjtë, etj., Duke krijuar një panel prej 72 substancash të përshtatshme. Intolerancat ushqimore nuk ZGJASIN PERGJITHMONE. Normalisht, pas një periudhe mungese të ushqimeve me rezultate positive, ato mund të ripërfshihen në dietë, për të eleminuar një RUMBULLIM TE SUBSTANCAVE në trup.

Intolerancat ushqimore:

➡️Ato janë një reagim kronik ndaj substancave të marra shpesh

➡️Shqetësimi që ata shkaktojnë, nuk shfaqet menjëherë por mund të ndodhë pas disa orësh, deri 72 orë më vonë.

➡️Ato mund të shoqërohen me simptoma NE CDO ORGAN OSE TRAKT.

➡️Fenomeni mund të shoqërohet me zakone të varësisë dhe mungesë relative në rast të mos-konsumimit

➡️Simptomat nuk janë proporcionale me sasinë e ushqimit intolerant, kështu që ato varen nga doza madje edhe në sasi të vogla mund të shkaktojnë intolerancën.

➡️Reagimet E KRYERA midis ushqimeve të së njejtës familje biologjike ose grupi janë të shpeshta, prandaj marrja e ushqimeve TE SE NJEJTES FAMILJE DO TE THOTE mos de-intoksimi I organizmit dhe mos eleminimi I intolerancës.

➕Salus, spitali yt!
.