Terapia Shockwave

Terapia Shockwave është një pajisje multidisiplinare e përdorur në ortopedi, fizioterapi, mjekësi sportive dhe urologji. Avantazhet kryesore janë lehtësimi i shpejtë i dhimbjes dhe rivendosja e lëvizshmërisë. Së bashku me të qenit një terapi jo-kirurgjikale pa nevojë për qetësues të dhimbjeve e bën atë një terapi ideale për të shpejtuar shërimin dhe për të kurimin e dhimbjeve akute ose kronike.Terapia Shockwave është një trajtim jo invaziv. Aplikimi është i thjeshtë dhe i lehtë duke ndjekur këto 3 hapa:Përcaktimi i zonës që do të trajtohet duke përdorur palpim në mënyrë që të jepet terapia saktësisht.Aplikimi i xhelit – Sasia e mjaftueshme e xhelit aplikohet në zonën e vendosur në hapin 1. Përdorimi i xhelit është i nevojshëm për të transferuar valët akustike në mënyrë efikase dhe të qetë.Fillimi i terapisë – Aplikuesi Shockwave shtyhet lehtë kundër zonës që do të trajtohet dhe shtypet butoni start.Shumë e pacientë me probleme të dhimbjes kronike kanë kaluar nëpër lloje të ndryshme trajtimesh të pasuksesshme. Deri në 80% të të njëjtëve pacientë në të gjithë botën raportojnë se terapia Shockwave i ka ndihmuar ata të eleminojnë problemin e tyre.Pacienti mund të ketë një ndjenjë të lehtë të shqetësimit gjatë trajtimit, në varësi të nivelit të dhimbjes që pacienti tashmë po përjeton në atë zonë. Sidoqoftë, meqenëse trajtimi zgjat rreth pesë minuta, shumica e pacientëve janë në gjendje ta tolerojnë këtë shqetësim. Për më tepër, intensiteti i trajtimit mund të rregullohet gjatë gjithë seancës.Numri i trajtimeve ndryshon në varësi të indikacionit dhe reagimit të indeve. Efekti i trajtimit është kumulativ, kështu që zakonisht do t’ju duhet më shumë se (3-5) trajtime. Megjithatë shumë shpesh, do të përjetoni lehtësim menjëherë pas trajtimit të parë.Kontakto ne numrin 0682053180