Variçet ezofageale

➡️❗️Varicet ezofageale janë zgjerim jo normal i enëve të gjakut (venave) në pjesën e ezofagut. Ndër shkaktarët kryesorë përmendim cirrozën e mëlcisë si pasojë e konsumimit të tepërt të alkoolit, infeksionet kronike me hepatitin B dhe C dhe cirrozën primare biliare. ➡️🔺Variçet ezofageale me rritjen e presionit intravenoz mund të ҫahen rupturë dhe shkaktojnë hemoragji …

Variçet ezofageale Read More »