Urodinamika, çfarë është dhe pse kryhet?

🏥👩‍⚕️”URODINAMIKA” ose “CISTOMANOMETRIA” është një procedurë diagnostikuese e çrregullimeve në funksionimin e sistemit urinar të poshtëm (fshikëzës dhe uretrës). Kur është e nevojshme te kryhet kjo procedurë?❗️Kur pacienti ka alterime të dinamikes së urinimit❗️Humbje urine të pavetëdijshme (Inkontinence urinare) – nga sforcimi(gjatë sforcove fizike, nga urgjenca: ne momentin e stimulimit per urinim, apo mikse (te …

Urodinamika, çfarë është dhe pse kryhet? Read More »