spitali

Polipet endometriale

🔎🚺Polipet endometriale janë rritje hiperplazike( të gjendrave dhe stromes endometriale) të lokalizuara, unike ose multiple,nga disa mm deri disa cm të sheshta ose të pedunkuluara në sipërfaqen e endometrit, ose që prolabojnë deri në vagine përmes cerviksit.Zakonisht janë beninje, malinjiteti i rrallë 0.5 deri 7%.📍Prekin kryesisht moshat e perimenopauzës dhe menopauzës.📍Ndër shkaqet më të shpeshta …

Polipet endometriale Read More »

Kardiologjisë në Salus

❤️👩‍⚕️Departamenti i Kardiologjisë në Salus, është drejtuar drejt trajtimit jo-invaziv të patologjive kardiovaskulare.Ky shërbim ndihmon në ndjekjen e pacientëve me probleme kardiovaskulare sipas protokolleve standarte bashkekohore për secilën patologji. Mjeket Diana Kristo, Blerina Dida, Bruna Sukaj, Erviola Lleshi dhe Lidra Gjyli, ju presin në Salus për ekzaminime dhe konsulta kardiologjike! 👉🔹Disa nga ekzaminimet e ofruara …

Kardiologjisë në Salus Read More »

A lidhet intoleranca ndaj qumështit me mungesën e vitaminës D?

Megjithëse arsyeja nuk dihet, një studim kanadez zbuloi një lidhje midis niveleve të ulëta të vitaminës D dhe intolerancës ndaj laktozës (në përbajtje të qumështit) me origjinë gjenetike. Në pacientët në të cilët intoleranca e laktozës është për shkak të pranisë së një variacioni të gjenit përgjegjës për prodhimin e laktazës, enzimës së nevojshme për …

A lidhet intoleranca ndaj qumështit me mungesën e vitaminës D? Read More »