spitali salus

15 pyetjet që duhet ti bëni mjekes gjinekologe në 3 muajt a pare te shtatezanise

🤰Që nga momenti kur zbuluat se ishit shtatzënë, ka patur një listë të gjatë pyetjesh në mendjen tuaj! Spitali Salus është burimi më i mirë i informacionit dhe mund të përgjigjet në të gjitha pyetjet tuaja për ju në vizitën tuaj të parë prenatale!1. A janë medikamentet që unë marr të sigurta për shtatëzaninë? Ato …

15 pyetjet që duhet ti bëni mjekes gjinekologe në 3 muajt a pare te shtatezanise Read More »

Skaneri i kokës

👩‍⚕️🔵Skaneri i kokës është një nga metodat më të mira për diagnostikimin dhe kapjen në kohë të sëmundjeve të kokës, por jo vetëm, duke dhënë imazhe të detajuara që diferencojnë të gjitha strukturat indore. 🔵Departamenti i Radiologjisë disponon gjeneratën më të fundit të pajisjeve imazherike që i nënshtrohen periodikisht kontrolleve parandaluese nga kompanitë furnizuese dhe …

Skaneri i kokës Read More »

Urodinamika, çfarë është dhe pse kryhet?

🏥👩‍⚕️”URODINAMIKA” ose “CISTOMANOMETRIA” është një procedurë diagnostikuese e çrregullimeve në funksionimin e sistemit urinar të poshtëm (fshikëzës dhe uretrës). Kur është e nevojshme te kryhet kjo procedurë?❗️Kur pacienti ka alterime të dinamikes së urinimit❗️Humbje urine të pavetëdijshme (Inkontinence urinare) – nga sforcimi(gjatë sforcove fizike, nga urgjenca: ne momentin e stimulimit per urinim, apo mikse (te …

Urodinamika, çfarë është dhe pse kryhet? Read More »

Refluksi Veziko-Uretral, shkak për problemet me veshkat

Nëse prindërit nuk dëshirojnë t’i japin profilaksi antibiotike për kohë të gjatë fëmijëve të tyre ose fëmijët nuk arrijnë dot të marrin antibiotikun për kohë të gjatë, vendoset të trajtohet refluksi me endoskopi! Refluksi veziko-uretral përshkruhet si kthimi i urinës mbrapa nga fshikëza urinare në veshka. Duke ndodhur një fenomen i tillë, te pacienti shkaktohen …

Refluksi Veziko-Uretral, shkak për problemet me veshkat Read More »