spital

Gastriti, inflamacioni i mukozës së stomakut

🤕Gastriti është inflamacion i mukozës së stomakut. Kjo patologji mund të zgjasë edhe me vite nëse nuk trajtohet. Shumë persona që vuajnë nga kjo patologji mund të mos shfaqin asnjë lloj shenje apo simptome, por në disa raste ata kanë:❌Mos-tretje të ushqimit❌Dhimbje dhe djegie të stomakut❌Të përziera dhe të vjella❌Ndjesi tejngopje dhe fryrje pas konsumit …

Gastriti, inflamacioni i mukozës së stomakut Read More »

Radiologjia Dixhitale

🔎Avantazhet kryesore te Radiologjise Digitale konsistojne ne kualitetin e imazheve te perfituara permes nje teknologjie te avancuar. ✅Ne vecanti, imazhet mund te zmadhohen per te vene ne evidence cdo detaj sado i vogel qofte, duke lejuar keshtu nje diagnoze precize. ➡️Imazhet vizualizohen ne monitorin e nje komputeri qe lejon optimizimin e punes se mjektut, ne …

Radiologjia Dixhitale Read More »

Çfarë duhet të dini për gurët në veshka dhe si trajtohen? – Dr. Ened Kacorri

Urologjia është ajo degë e mjekësisë që merret me Aparatin Uro-Gjenital. Urologjia ka patologji të shumta, por patologjia e prostatës është ajo që mbizoteron (patologji që fillon tek meshkujt pas moshës 50 vjec). Por ajo qe vihet re ne Shqiperi, si patologji shumë e shpeshtë, është patologjia e kalkulozes së aparatit urinar (gurët). Kalkulat ndahen …

Çfarë duhet të dini për gurët në veshka dhe si trajtohen? – Dr. Ened Kacorri Read More »

Urtikaria në lëkurë, çfarë është?

👩‍⚕️Urtikaria është një grup heterogjen sëmundjesh.Të gjitha tipet dhe nëntipet e urtikaries kanë një lloj reaksioni te perbashket specifik në lëkurë, si shfaqja e lezioneve urtikariale në lëkurë dhe/ose angioedemë. 👉Urtikaria karakterizohet nga shfaqja e beftë e papulave dhe/ose angioedemës. 👉Një element urtikarial konsiston në tre veçori tipike:1. Një edemë qëndrore me madhësi të ndryshme, …

Urtikaria në lëkurë, çfarë është? Read More »

Nefrektomia laparoskopike, teknika e rrallë që kryhet në Spitalin Salus!

🔺👨‍⚕️Nefrektomia laparoskopike është një procedurë minimale invazive për të hequr njërën ose të dyja veshkat për shkak të kancerit, dëmtimit të rëndë ë veshkave ose dhurimit, përmes disa prerjeve shumë të vogla tek pacienti. ✅📢Spitali Salus është i vetmi spital në Shqipëri që përdor teknikën inovatore laparaskopike edhe në heqjen e veshkave. ✅📢Nefrektomia radikale laparoskopike …

Nefrektomia laparoskopike, teknika e rrallë që kryhet në Spitalin Salus! Read More »

Proteza e gjurit në Spitalin Salus

🦵🏥Në spitalin Salus kryhet edhe ndërhyrja e Artroprotezës së gjurit (monokompartimentale dhe totale)! 👉Vitet e fundit janë shtuar shumë personat që vendosin të bëjnë një ndërhyrje kirurgjikale për shkak të problemeve në gju. Dhimbjet e vazhdueshme në ecje shkaktohen si rezultat i fërkimit të dy sipërfaqeve artikulare. Këto simptoma shfaqen kryesisht tek moshat e mëdha, …

Proteza e gjurit në Spitalin Salus Read More »

Lupus, një sëmundje autoimune

🏥Lupus është një sëmundje autoimune që shfaqet kur sistemi imunitar i trupit sulmon indet dhe organet. Inflamacioni i shkaktuar nga lupus mund të ndikojë në shumë në organizëm – përfshirë nyjet, lëkurën, veshkat, qelizat e gjakut, trurin, zemrën dhe mushkëritë. 👨‍⚕️Lupus mund të jetë i vështirë për t’u diagnostikuar sepse shenjat dhe simptomat e tij …

Lupus, një sëmundje autoimune Read More »

Spirometria

🌀🌬Spirometria është testi i frymëmarrjes apo prova respiratore që mat vëllimin e ajrit të thithur (inhaluar) ose të nxjerrë (ekspiruar) në varësi të kohës, njekohesisht ajo mat raportin sipas të cilit ky volum ajri ndryshon në kohë. Indikacionet e spirometrisë janë të shumta:🔹Në rastet e pacientëve me simptoma si vështirësi në frymëmarrje, kollë të shprehur, …

Spirometria Read More »

Refluksi Veziko-Uretral, shkak për problemet me veshkat

Nëse prindërit nuk dëshirojnë t’i japin profilaksi antibiotike për kohë të gjatë fëmijëve të tyre ose fëmijët nuk arrijnë dot të marrin antibiotikun për kohë të gjatë, vendoset të trajtohet refluksi me endoskopi! Refluksi veziko-uretral përshkruhet si kthimi i urinës mbrapa nga fshikëza urinare në veshka. Duke ndodhur një fenomen i tillë, te pacienti shkaktohen …

Refluksi Veziko-Uretral, shkak për problemet me veshkat Read More »