Polipet endometriale

🔎🚺Polipet endometriale janë rritje hiperplazike( të gjendrave dhe stromes endometriale) të lokalizuara, unike ose multiple,nga disa mm deri disa cm të sheshta ose të pedunkuluara në sipërfaqen e endometrit, ose që prolabojnë deri në vagine përmes cerviksit.Zakonisht janë beninje, malinjiteti i rrallë 0.5 deri 7%.📍Prekin kryesisht moshat e perimenopauzës dhe menopauzës.📍Ndër shkaqet më të shpeshta …

Polipet endometriale Read More »