Pityriasis versicolor (njollat e bardha në trup)

🏥Pityriasis versicolor, i quajtur gjithashtu tinea versicolor, është një sëmundje sipërfaqësore dhe beninje e lëkurës për shkak të infeksionit nga një kërpudhë, Pityrosporum orbicolare. Edhe pse jeton normalisht në lëkurë pa e shqetësuar atë, në disa rrethana kërpudhat mund të bëhen agresive (patogjene) dhe të shkaktojnë sëmundje. ➡️Rritja e kërpudhave ndërhyn në pigmentimin (ngjyrosjen) normale …

Pityriasis versicolor (njollat e bardha në trup) Read More »