salus

Sedacioni për fëmijë

Sedacioni për fëmijë në stomatologjinë pediatrike rekomandohet shumë në rastet kur bëhet fjalë për pacientë të veçantë:👉Jo bashkëpunues, odontofobikë, me aftësi të kufizuara ose autikë dhe fëmijët që vuajnë nga sëmundje të rralla👉Epileptikët, astmatikët, kardiopatët ✅Kohëzgjatja e procedurës është më e shkurtër dhe më e shpejtë për të shmangur stresin e fëmijës. Është një teknikë …

Sedacioni për fëmijë Read More »

Polipet endometriale

🔎🚺Polipet endometriale janë rritje hiperplazike( të gjendrave dhe stromes endometriale) të lokalizuara, unike ose multiple,nga disa mm deri disa cm të sheshta ose të pedunkuluara në sipërfaqen e endometrit, ose që prolabojnë deri në vagine përmes cerviksit.Zakonisht janë beninje, malinjiteti i rrallë 0.5 deri 7%.📍Prekin kryesisht moshat e perimenopauzës dhe menopauzës.📍Ndër shkaqet më të shpeshta …

Polipet endometriale Read More »

Kardiologjisë në Salus

❤️👩‍⚕️Departamenti i Kardiologjisë në Salus, është drejtuar drejt trajtimit jo-invaziv të patologjive kardiovaskulare.Ky shërbim ndihmon në ndjekjen e pacientëve me probleme kardiovaskulare sipas protokolleve standarte bashkekohore për secilën patologji. Mjeket Diana Kristo, Blerina Dida, Bruna Sukaj, Erviola Lleshi dhe Lidra Gjyli, ju presin në Salus për ekzaminime dhe konsulta kardiologjike! 👉🔹Disa nga ekzaminimet e ofruara …

Kardiologjisë në Salus Read More »

Fruthi

Fruthi eshte nje semundje infektive virale (morbili virus) qe mund te preke cdo individ qe nuk eshte vaksinuar. Klinikisht shfaq temeprature te larte 39.5-40 grade, kolle dhe skuqje te syve (hiperemi te konjuktivave), skuqje dhe purra ne mukozen e gojes, gjendje te pergjithshme jo te mire, e cila pasohet nga shfaqja e pucrrave ne lekure, …

Fruthi Read More »

Oksigjen Ozono Terapia

📣📣Ozoni eshte nje gaz me formule O3 qe formohet nga shkarkimet elektrike ndaj oksigjenit.Eshte i formuar nga 3 molekula oksigjeni me ngarkese te plote oksidante.Efektet biologjike te ozonit:✅💧Efekt Antibakterial dhe Antiviral✅💧Aksion Antiinflamator dhe Antiedematoze duke ulursubstancat proinflamatore dhe duke stimuluar neoangeogenezen dhe prodhim te enzimave anti oksidant.✅💧Efekt Cikatricial✅💧Efekt imunodulues: duke ulur radikalet e lire ne …

Oksigjen Ozono Terapia Read More »

Hipotiroidizmi, ulja e funksionit të gjëndrës tiroide

➡️Hipotiroidizmi ështe një gjendje që karakterizohet me prodhim të ulët të hormoneve të gjëndrës tiroide. Disa nga shkaqet e Hipotiroidizmit janë:🔴Tiroiditi Hashimoto🔴Tiroiditi limfocitar i cili mund të ndodhë pas hipertiroidizmit  🔴Destruksioni i tiroides (nga terapia me jod radioaktiv ose kirurgjia)🔴Sëmundjet që prekin gjëndrën e hipofizës ose hipotalamusin Medikamentet🔴Faktori gjenetik🔴Faktorët hormonalë Shkaku më i shpeshtë i …

Hipotiroidizmi, ulja e funksionit të gjëndrës tiroide Read More »

Kistet e gjirit

👉👩‍⚕️Kistet e gjirit janë qese të mbushura me likide brenda gjirit, të cilat zakonisht nuk janë kancerogjene (janë beninje), po duhen monitoruar vazhdimisht me mjekun. Shpesh përshkruhen si formacione të rrumbullakëta ose ovale me skaje të dallueshme dhe mund t’ju shkaktojnë ndjenjën e acarimit dhe dhimbjes së gjirit, duke u theksuar më shumë në periudhën …

Kistet e gjirit Read More »

Sëmundja e Celiakisë

👉❓Celiakia është një sëmundje imunomediate, në persona gjenetikisht të predispozuar, që shfaqet me gëlltitjen e glutenit duke shkaktuar një sindromë nga keqpërthithja me simptoma intestinale dhe ekstraintestinale. 🔺Deri pak vite më parë mendohej se kjo sëmundje nuk ishte shumë e përhapur dhe që prekte me shumë moshën pediatrike. Me përparimin e diagnostikimit u vërejt se …

Sëmundja e Celiakisë Read More »