A lidhet intoleranca ndaj qumështit me mungesën e vitaminës D?

Megjithëse arsyeja nuk dihet, një studim kanadez zbuloi një lidhje midis niveleve të ulëta të vitaminës D dhe intolerancës ndaj laktozës (në përbajtje të qumështit) me origjinë gjenetike. Në pacientët në të cilët intoleranca e laktozës është për shkak të pranisë së një variacioni të gjenit përgjegjës për prodhimin e laktazës, enzimës së nevojshme për …

A lidhet intoleranca ndaj qumështit me mungesën e vitaminës D? Read More »