Keqformimet vaskulare (ose njollat e lindjes)

🔴Keqformimet vaskulare (ose njollat e lindjes) jane defekte te lokalizuara vaskulare, te cilat I klasifikojme ne dy grupe te medha:1) tumoret vaskulare (te njohura ndryshe si hemangiomat infantile congenitale, te cilat jane tumore beninje vaskulare dhe perfaqesojne proliferim dhe zhvillim anormal vaskular dhe2) crregullimet vaskulare kapilare, venoze, limfatike ( pasoje e crregullimeve te morfogenezes vaskulare. …

Keqformimet vaskulare (ose njollat e lindjes) Read More »