mjek urolog

Çfarë duhet të dini për gurët në veshka dhe si trajtohen? – Dr. Ened Kacorri

Urologjia është ajo degë e mjekësisë që merret me Aparatin Uro-Gjenital. Urologjia ka patologji të shumta, por patologjia e prostatës është ajo që mbizoteron (patologji që fillon tek meshkujt pas moshës 50 vjec). Por ajo qe vihet re ne Shqiperi, si patologji shumë e shpeshtë, është patologjia e kalkulozes së aparatit urinar (gurët). Kalkulat ndahen …

Çfarë duhet të dini për gurët në veshka dhe si trajtohen? – Dr. Ened Kacorri Read More »

TURP – Rezeksioni trans-uretral i prostatës

👨‍⚕️🏥TURP – Rezeksioni trans-uretral i prostatës është një procedurë kirurgjikale me anë të së cilës prostata hiqet pjesërisht, tek meshkujt me hipertrofi beninje të prostatës dhe me probleme urinare të shoqëruara. ➡️Mjeti i përdorur për operacionin është resektoskopi; e pajisur me një dritë, një aparat fotografik dhe një pjesë përmes së cilës rrjedh rrymë elektrike. …

TURP – Rezeksioni trans-uretral i prostatës Read More »

Urodinamika, çfarë është dhe pse kryhet?

🏥👩‍⚕️”URODINAMIKA” ose “CISTOMANOMETRIA” është një procedurë diagnostikuese e çrregullimeve në funksionimin e sistemit urinar të poshtëm (fshikëzës dhe uretrës). Kur është e nevojshme te kryhet kjo procedurë?❗️Kur pacienti ka alterime të dinamikes së urinimit❗️Humbje urine të pavetëdijshme (Inkontinence urinare) – nga sforcimi(gjatë sforcove fizike, nga urgjenca: ne momentin e stimulimit per urinim, apo mikse (te …

Urodinamika, çfarë është dhe pse kryhet? Read More »