“Gingiviti, furça elektrike e dhëmbëve e përkeqëson atë”, e vërtetë apo false?

Shumë besojnë se furça elektrike e dhëmbëve parandalon rrezikun e gingivitit. Ne e pyetëm Dr. Marsida Belshaku, mjeke stomatologe në spitalin Salus. “False. Megjithëse furça e dhëmbëve elektrike definitivisht ndihmon në ruajtjen e higjenës së gojës dhe për këtë arsye zvogëlon rrezikun e gingivitit, madje edhe furça manuale e dhëmbit, nëse përdoret siç duhet, parandalon …

“Gingiviti, furça elektrike e dhëmbëve e përkeqëson atë”, e vërtetë apo false? Read More »