KANCERI I PANKREASIT (Adenokarcinoma pankreatike)

👉👨‍⚕️👨‍⚕️KANCERI I PANKREASIT (Adenokarcinoma pankreatike) ështe tumor malinj që vjen nga komponenti ekzokrin i gjëndrës së pankreasit. Në Itali paraqet shkakun e tretë të vdekjeve për kancerët tek meshkujt (pas tumorit te mushkrisë dhe të zorres). Mbijetesa mesatare ne format e avancuara është rreth 4-5 muaj dhe 5 vjet vetem në 3% te popullsisë. ❗️Cilat …

KANCERI I PANKREASIT (Adenokarcinoma pankreatike) Read More »