TURP – Rezeksioni trans-uretral i prostatës

👨‍⚕️🏥TURP – Rezeksioni trans-uretral i prostatës është një procedurë kirurgjikale me anë të së cilës prostata hiqet pjesërisht, tek meshkujt me hipertrofi beninje të prostatës dhe me probleme urinare të shoqëruara. ➡️Mjeti i përdorur për operacionin është resektoskopi; e pajisur me një dritë, një aparat fotografik dhe një pjesë përmes së cilës rrjedh rrymë elektrike. …

TURP – Rezeksioni trans-uretral i prostatës Read More »