Fruthi

Fruthi eshte nje semundje infektive virale (morbili virus) qe mund te preke cdo individ qe nuk eshte vaksinuar. Klinikisht shfaq temeprature te larte 39.5-40 grade, kolle dhe skuqje te syve (hiperemi te konjuktivave), skuqje dhe purra ne mukozen e gojes, gjendje te pergjithshme jo te mire, e cila pasohet nga shfaqja e pucrrave ne lekure, …

Fruthi Read More »