Pamundësia për të urinuar

➡️🔴Bllokimi urinar ose pamundësia për të urinuar ndodh kur pacienti nuk është në gjendje të urinojë dhe stanjacioni i fshikëzës tejkalon 400ml. Bllokimi urinar është një ndërlikim që shfaqet në disa kushte patologjike si: ➡️Obstruktive➡️Infeksione➡️Inflamacionet➡️Farmakologjike➡️Neurologjike➡️Komplikacionepas operacionit➡️Shtatezania➡️Traumat 🔴Tek meshkujt, shkaqet obstruktive të Bllokimit urinar mund të identifikohen në hipertrofinë beninje të prostatës, gurët (kalkulat), stenozën uretrale …

Pamundësia për të urinuar Read More »