Ateroskleroza

👩‍⚕️🏥Ateroskleroza është një proçes degjenerativ i arterieve që fillon që në moshë të re dhe zhvillohet me rritjen e moshës duke u karakterizuar nga grumbullimi i yndyrnave në muret e arterieve. Kto yndyrna mund të çojnë në formimin e pllakave aterosklerotike në brendësi të arteries të cilat e ngushtojnë atë duke penguar qarkullimin e gjakut. …

Ateroskleroza Read More »