Striktura e Uretrës

👉🔵Një strikturë uretrale kufizon rrjedhën e urinës nga fshikëza dhe mund të shkaktojë një sërë problemesh mjekësore në traktin urinar, përfshirë inflamacionin ose infeksionin.

Simptomat përfshijnë:
🔺Vështirësia në rrjedhën e urinës
🔺Ndjesia e mos-zbrazjes së fshikëzës
🔺Vështirësi, tendosje ose dhimbje kur urinoni
🔺Rritje e nevojës për urinim ose urinim i shpeshtë
🔺Infeksion të traktit urinar
🔺Gjaku në urinë (hematuria)
🔺Gjaku në spermë (hematospermia)
🔺Asimptomatike në disa raste

Shkaqet:
🔺Infeksionet e prostatës
🔺Përdorimi i përhershëm ose afatgjatë i kateterëve për zbrazjen e fshikëzës urinare
🔺Trauma ose dëmtimi i uretrës ose legenit
🔺Hiperplazia e prostatës ose një operacion i mëparshëm për të hequr ose zvogëluar gjëndrën e prostatës
🔺Kanceri i uretrës ose prostatës
🔺Infeksione seksualisht të transmetueshme
🔺Radioterapia

👉🔵Struktura urinare është shumë më e zakonshme tek meshkujt sesa tek femrat. Shpesh shkaku është i panjohur.

Për të bërë një diagnozë, mjeku juaj do të pyesë në lidhje me simptomat dhe historinë tuaj mjekësore dhe të bëjë një ekzaminim fizik.

✅Analiza të urinës
✅Urofluksometri
✅Eko të aparatit urinar
✅Rezonancë magnetike e legenit
✅Cistoskopi – ekzaminon uretrën dhe fshikëzën tuaj duke përdorur një pajisje të hollë, tubelike të pajisur me një lente (cistoskop)

Mundësitë e trajtimit në Salus përfshijnë:
✅Kateterizimin
✅Dilatacionin
✅Uretroplastika penile
✅Uretrotomia endoskopike
✅Vendosja e nje tubi artificial (stent) për të kulluar fshikëzën.

☎️Kontakto departamentin e Urologjisë në Salus në 0682053180 / www.salus.al

TË TJERA

Cfarë është Sinusiti?

👨‍⚕️Sinusiti është termi mjekësor për inflamacion (acarim dhe ënjtje) të sinuseve. Zakonisht shkaktohet nga një infeksion dhe shoqërohet me dhimbje koke, djegie grykësh dhe vështirësi

Lexo më shumë »