Prof. Dr. Mustafa Xhani

Kirurg Urolog

Punësimi

Prof. Dr. Mustafa Xhani është kirurgu urolog i mirënjohur i cili ka sjellë për herë të parë në Shqipëri kirurgjinë endoskopike dhe atë të rrugëve urinare!
Ka përvojë shumë vjeçare në nderhyrjet dhe patologjitë e aparatit urinar, tumoreve dhe anomalitë e lindura.
Ka kryer per here te pare ne Shqiperi transplantin urinar!

Arsimi

Nga viti 1992-2018 ka mbajtur pozicionin Shef i Departamentit të Urologjisë në Qendren Spitalore Universitare Nene Tereza.
Pedagog në Fakultetin e Mjekesise dhe pergjegjes per lenden e Urologjisë.
Ka kontribuar ne formimin e pjeses me te madhe te urologeve ne Shqiperi!