Dr. Stefano Signore

Kirurg Urolog

Punësimi

Lindur në Romë në 7.5.1962.

Nga viti 1993 deri në 1997 ishte asistent i përkohshëm në Repartin e Urgjencës dhe Mjekësinë e Urgjencës në spitalet e “Genzano di Roma”, “Albano Laziale” dhe “Tivoli”.

Nga viti 1997 deri në 1999, ndihmës urolog në Divizionin Urologjik të Spitalit të “Alessandria”. Aktualisht Drejtor i Spitalit të Urologjisë UOC S. Eugenio në Romë, ku ai po punon që nga maji i vitit 1999.

Në vitin 2012 Master për përdorimin e lazerit në Holmio në Departamentin e Urologjisë të Hamburgut me regji nga prof. Andreas Gross.

Në vitin 2013 komanda 12-mujore në Qendrën e Ekselencës për Kirurgji Laparoskopike dhe Robotike të Institutit Onkologjik të Romës me regji nga prof. Michele Gallucci.
Në vitet 2013/2014 Master i Kirurgjisë Robotike të Avancuar në tumoret në veshka dhe fshikëz të drejtuar nga Prof. M. Gallucci dhe I. Gill, drejtor i Institutit të UCLA të Urologjisë.

Në vitin 2013 ai organizoi Kursin Rajonal AURO për Përdorimin e Lazerit në Kirurgjinë e IPB. Në 2013/14 organizator dhe kujdestar i Kursit të Kirurgjisë Laparoskopike të Veshkave dhe Prostatës në Mësimdhënien dhe Kërkimin e ICLO në Arezzo.

Në Mars te viti 2015, kreu Master në Kirurgjinë Robotike në Spitalin OLV në Aalst – Belgjikë në bashkepunim nga prof. Alex Mottrie.

Në vitin 2015 ka qënë Drejtori Shkencor i Kursit Interaktiv KIOVA mbi Tumoret e sipërfaqes së fshikëzës për urologë dhe onkologë.

Në Shtator të vitin 2015ka punuar mësues dhe operator në Kursin Teorik / Praktik të Kirurgjisë Laparoskopike të Tumorit të prostatës që u mbajt në Spitalin Ungjillor të Xhenova Voltri.
Ka kryer më shumë se 5,000 operacione si operatori i parë dhe aktualisht është i përfshirë kryesisht në operacione minimale invazive dhe laparoskopike për tumoret në veshka, prostatë dhe fshikëz.

Arsimi

Në 1984 u diplomua në Mjekësi dhe Kirurgji në Universitetin “La Sapienza”të Romës.
Në 1994 ndjek Specializimin në Urologji në Romë me prof. Ulrico Bracci.
Nga viti 2000 deri në 2010 ai ndoqi kurse specializimi në Departamentin e Urologjisë të Institutit të Onkologjisë së Valencisë ne bashkepunim me prof. Eduardo Solsona, ne qendrën e përsosmërisë në trajtimin e tumoreve të traktit urinar.