Dr. Mirela Risto

Gjinekologe

Punësimi

Eksperienca Profesionale

Shtator 1989 – në vazhdim Mjeke Obstetër – Gjinekologe në Spitalin Universitar Obstetrik – Gjinekologji ‘Koco Gliozheni’,Tirane.

16 Mars 2015 – ne vazhdim Pedagoge e Obstetrike-Gjinekologji ne Departamentin e Mjekut te Familjes ne Fakultetin e Mjekesise, Universiteti i Mjekesise, Tirane.

Eksperienca Mësimdhënie

2014 Udhëheqëse shkencore në Master-Diplome me temë “Anemitë në Shtatzëni ” Fakulteti Infermierisë, Universiteti i Mjekësisë.

2012 – 2015 Pedagoge e jashtme e Obstetrik-Gjinekologji në Fakultetin e Mjekësisë në Departamentin e Mjekut të Familjes.

2009 – 2011 Pedagoge e jashme e Obstetrik-Gjinekologji në degën Infermieri-Mami në Universitetin “Kristal” Tiranë. 2008 Udhëheqëse shkencore në Punë Diplome me temë “Përkujdesjet Infermierore në pacientët me epiziotomi” në Fakultetin e Infermierisë të Universitetit “Kristal”.

2008 Udhëheqëse shkencore në Punë Diplome me temë “Anemitë në Shtatzëni” në Fakultetin e Infermierisë të Universitetit “Kristal”, Tiranë.
2005 – 2007 Pedagoge e Obstetrikë-Gjinekologji-së në degën Infermieri-Mami në Universitetin “MEDICOM A.P.T.C.” Tiranë, (American Professional Training Center).

Pjesëmarrje në Seminare e Konferenca
4 Shkurt 2017 Konferenca Shkencore Internacionale Kanceri Cervikal: Parandalimi, Diagnoza dhe Trajtimi. Akademia e Shkencave e Shqiperise (Referim)

28 – 4 Mars 2017 Konferenca 31 Internationale e Papilloma Virus. Cape Town, South Africa. (Poster)

10 – 13 Nentor 2016 Kongresi i 24-të Botëror i COGI. Amsterdam, Hollande.

8 -10 Shtator 2016 State of the Art Conference, ESGO Prevention in Gynaecological Malignancies. Antalya, Turkey.

21 Maj 2016 Konferenca II Nderkombetare Farmaceutike, Tirane, Shqiperi. (Referim, Abstrakt)

4 Maj 2016 Konferenca Internacionale e Shendetit Publik, Tirane, Shqiperi.(Referim, Abstrakt)

2 – 5 Mars 2016 Kongresi 17-te Boteror i Endokrinologjise Gjinekologjike, Firence, Itali. (Poster, Artikull-Botim)

24 – 27 Tetor 2015 Takimi i 19-të i Shoqatës Europiane të Kancerit në Gjinekologji(ESGO 2015)
Nice, France. (Poster)

10 – 12 Maj 2015 Takimi i 4 Rajonal i IGCS 2015, Santiago, Chile

29 – 30 Maj 2015 Kongresi i 4 shqiptar i Obstetrik-Gjinekologjise. (Referim) Tiranë, Shqipëri.

8 – 12 Nëntor2014 Takimi i 15-të Bienal i Shoqatës Ndërkombëtare të Kancerit në Gjinekologji. Melbourne, Australia.

24 – 26 Tetor 2014 Kongresi i I-rë i Kujdesit gjatë shtatzënisë dhe lindjes. (Referim)

19 – 20 Shtator 2014 Kongresi i II-te i Obstetrikes dhe Gjinekologjise ne Kosove (Referim, Botim) Tiranë, Shqipëri.

6 Qershor 2014 Konferenca Internacionale Shkencore “Parandalimi i Kancerit, Politikat dhe Oportunitetet”. Tiranë, Shqipëri.

28 – 30 Nëntor 2013 Kongresi i II-të Europian i Endometriozës. Berlin, Gjermani.

30 Maj – 1 Qershor2013 Kongresi i I-rë i Iberoamerikan i Endokrinologjisë Gjinekologjike.Sao Paolo, Brazil.

2 – 3 Shkurt 2013 Kongresi i VI-të i Shoqatës Shqiptare të Mjekësisë Perinatale (Referim). Tiranë

2 – 3 Shkurt 2013 Diplomë – Kursi i 4-t i Avancuar i Ultrasonografisë në Obstetrik dhe Gjinekologji, Shkolla “Ian Donald”.

16 – 17 Nëntor 2012 Kongresi i 6-të Nacional i Mjekësisë Perinatale. Tiranë

8 – 11 Nëntor 2012 Kongresi i 17-të Botëror i COGI. Lisbon, Portugali.

26 – 27 Tetor 2012 Takim Profesional Mjekësor i Shoqatës së Mjekëve Shqiptarë në Maqedoni (Referim). Shkup, Maqedoni.

19 – 22 Korrik 2012 Kongresi i 16-të Botëror i COGI. Singapor.

24 Maj 2012 Simpozium Gjeorgios Papanikolau (Mister “Pap-Test”), (Referim). Tiranë

17 – 20 Nëntor 2011 Kongresi i 14-të Botëror i COGI. Paris, Francë.

18 – 22 Shtator 2011 Kongresi i 21-të Botëror i Ultrasaundit në Obstetrik – Gjinekologji. Los Angeles, USA.

26 – 30 Qershor 2011 Kongresi i 10-të Botëror i Mjekësisë Fetale. Maltë.

10 – 12 Qershor 2011 Kongresi i V-të i Shoqatës Shqiptare të Mjekësisë Perinatale (Referim). Tiranë

10 – 12 Qershor 2011 Diplomë – Kursi i 3-të i Avancuar i Ultrasonografisë në Obstetrik dhe Gjinekologji, Shkolla “Ian Donald”.

29 – 30 Prill 2011 Kongresi i I-rë Mesdhetar i Kancerit Tiranë, Shqipëri.

25 – 26 Nëntor 2010 Workshop “Perspektivat në Gjineko-Onkologji dhe Trajnimi për Kolposkopi” (Referim). Prishtinë, Kosovë.

20 Nëntor 2010 Seminar i I-rë shkencor “Epokë e Re në Përballimin e Kancerit”. Tiranë

23 – 26 Tetor 2010 Takimi i 13-të Bienal i Shoqatës Ndërkombëtare të Kancerit në Gjinekologji. Pragë, Çeki.

16 Tetor 2010 Konventa I-rë vjetore e Kujdesit Shëndetësor të Gruas nga Shoqata Shqiptare e Perinatologjisë, Tiranë.

16 Tetor 2010 Konferenca I-rë Kombëtare “Menaxhimi Perioperator në Obstetrik-Gjinekologji”.
Tiranë. (Referim)

11 – 13 Qershor 2010 Konferenca e 4-t Internacionale e Perinatologjisë, Tiranë. (Referim)

26 – 29 Maj 2010 Kongresi 22-të Europian i Mjeksisë Perinatale.
Granada, Spanjë.

19 – 22 Maj 2010 Kongresi i 11-të i ESC. Hague, Holland ë.

27 Mars 2010 Simpozium “Rreziku i abortit, aborti habitual dhe çrregullime të tjera shkaktuar nga insufiçenca e progesteronit. Trajtimi i tyre”. Tiranë

18 – 19 Shkurt 2010 Kursi i Ekografisë Fetale. Tiranë, Shqipëri.

7 – 10 Dhjetor 2009 Takimi i Shëndetit Riprodhues nga Adriatiku në Kinë. Tiranë, Shqipëri.

11 – 14 Tetor 2009 Takimi i 16-të Internacional i ESGO. Beograd, Serbi.

4 – 7 Qershor 2009 Konferenca e 3-të Internacionale e Perinatologjisë (Referim), Tiranë.

4 – 7 Qershor 2009 Diplomë – Kursi i 2-të i Avancuar i Ultrasonografisë në Obstetrik dhe Gjinekologji, Shkolla “Ian Donald”.

24 Prill 2009 Dita e Mjekësisë Italo-Shqiptare. Lezhë, Shqipëri.

29 – 31 Maj 2008 Konferenca e 2-të Internacionale e Perinatologjisë, Tiranë. (Referim)

5 – 6 Prill 2008 Diplomë – Kursi i 1-rë i Avancuar i Ultrasonografisë në Obstetrik dhe Gjinekologji, Shkolla “Ian Donald”.

12 – 13 Shkurt 2008 Çertifikatë pjesëmarrje në trajnimin “Trajtimi dhe parandalimi i dhunës me bazë gjinore në sistemin shëndetësor”, Tiranë.

10 – 13 Tetor 2007 Çertifikatë pjesëmarrje në Kongresin e 7të të Shoqatës Europiane të Gjinekologjisë, Paris, Francë.

28 – 29 Qershor 2007 Çertifikatë pjesëmarrje në Simpoziumin e 2të IVD, Tranë

22 – 23 Qershor 2007 Konferenca e I-rë Internacionale e Perinatologjisë, Tiranë. (Referim)

28 Maj-11 Qershor 2007 Çertifikatë për Kujdesin Shëndetësor të Nënës dhe Fëmijës dhe Planifikimin Familjar. Shangai, Kinë (Referim)

1 Dhjetor 2006 Konferenca “Infertiliteti në vendet Lindore të rajonit të Adriatikut”, Tiranë.

26 – 27 Tetor 2006 Konferenca e 14-të Mediko-Kirurgjikale, Tiranë. (Referim)

16 Shtator 2006 Konferenca verore gjinekologjike konservative, Durrës. (Referim)

3 – 6 Maj 2006 Çertifikatë pjesëmarrje në Kongresin e 9të të Shoqatës Europiane të Kontracepsionit (E.S.C.), Stamboll, Turqi.

27 – 28 Tetor 2005 Konferenca e 13-të Mediko-Kirurgjikale, Tiranë. (Referim)

21 – 24 Prill 2004 Çertifikatë pjesëmarrje në Simpoziumin e 5të Internacional “ Shëndeti i Gruas dhe Menopauza “, Firence, Itali.

23 – 24 Tetor 2003 Konferenca e 11-të Mediko-Kirurgjikale, Tiranë.

31 Dhjetor 2002 Çertifikatë e Shërbimit Pediatrik Amerikan për Reanimacionin Neonatal – World Learning Albania & International Pediatric Association. Workshop “Reanimacioni Neonatal”, Tiranë.

12 Tetor 2002 Simpozium i organizuar nga “Innotech International”, Tiranë. (Referim)

26 Shtator 2002 Workshop “Kanceri Cervikal” – A. I. H. A. Tiranë. (Referim)

27 Prill 2002 Konferenca “Gruaja në Menopauzë”, Tiranë. (Referim)

9 Nëntor 2000 Konferenca për Shëndetin e Gruas – Organizuar nga A.I.H.A., Tiranë.

22 – 23 Shtator 2000 Çertifikatë pjesëmarrje në Takimin Franko-Shqiptar të Obstetrikës dhe Pediatrisë, Tiranë.

4 – 5 Dhjetor 1998 Seminar “Shtatzënia dhe Problemet rreth saj”, Tiranë.

27 – 28 Maj 1998 Seminar mbi “Planifikimi Familjar në Postpartum dhe Postabortum“, Tiranë.

24 – 25 Prill 1998 Konferenca e I-rë Kombëtare “Shëndeti i Gruas në Menopauzë”, Tiranë (Referim)

23 Shkurt 1996 Konferenca Italo-Shqiptare mbi Patologjinë Vulvo-vaginale dhe Cervikale, Tiranë. (Referim)

26 Janar 1996 Seminari Shqiptaro-Kroat mbi “Përdorimi i Ultratingujve në Obstetrik-Gjinekologji“,Tiranë.

4 – 6 Dhjetor 1995 Konferenca e I-rë Shqiptaro-Amerikane në Obstetrikë, Neonatologji e Anesteziologji, Tiranë

19 – 24 Qershor 1995 Seminari “Trajtimi i të Porsalindurit” organizuar nga CARITAS, Tiranë.

Lista e Publikimeve

Successful pregnancy after kidney transplant: The first case in Albania. Alma Idrizi, Mirela Rista &Co.ePosters(ePP047), 9 International Congress of Medicine, March 9-11, 2017, Athens, Greece.

Situation Analysis for Cervical Cancer Prevention in Albania Females.
M. Mino Rista, K. Filipi (Albania)Poster 234A, 31 International Papilloma Virus Conference, February 28- march 4,2017, Cape Town, South Africa.

Mungesa e Hekurit dhe Anemia ne Grate Shtatzena ne Shqiperi eshte ende nje Sfide e Rendesishme e Problemeve Shendetesore. Mirela Rista, Libri i Abstrakteve, Konferenca II Nderkombetare Farmaceutike, Tirana, 21 Maj 2016,59. ISBN: 978-9928-127-67-9.

Anemia in Pregnant Women in Albania, still a Significant and Challenging Health Problem. Mirela Mino. Global Journal for Research Analysis.Vol. 5,
Issue-5, May-2016, ISSN No 2277 – 8160, IF : 3.62 IC Value : 70.36 , 21.

Screening for cervical cancer: A major public health challenge in Albania
M.Mino, A.Ylli, K.Filipi, E.Sahatci.(Abstrakt)Tirane, Shqiperi. Maj 4/2016.

The management of cervical pre-invasive disease MINO M, FILIPI K Giornale Italiano Di Ostetricia e Ginecologia ISSN 0391- 9013, 159

The Menagement of Cervical Pre invasive Disease. M Mino, K. Filipi.(Posters) Firenze, Itali on March 2/6 2016.

Evaluation of correlation between abnormal cervical cytology and biopsy results. M Mino(Rista), K Filipi (Albania).ePosters(1250),Nice, France 2015

Misoprostoli për përfundimin e shtatzënisë në tremujorin e dytë në gra post sectio-cezarea. Cenameri S, Rista M & Co, Artikull, Kosove, Shtator 2014.
Revista Kosovare Gjinekologji dhe Obstetrikë, Suplement, Nr. 4/2014, 26.

Pre-vaccination prevalence and distribution of high-risk human papillomavirus (HPV) types in Albanian women. L. SHUNDI, M. RISTA
& Co. Scientific Session of Cantacuzino Nationa Institute of Research-Development for Microbiology and Immunology. Vol.72 – Issue 3
Jul – September 2013. Cantacuzino Institute Bucharest.

Anemia nga mungesa e hekurit në shtatzëni – Mirela RISTA
Revista zyrtare e Kongresit të VI-të të mjekësisë perinatale, 58.

Menagement of Cervical Preinvasive Disease – Mirela RISTA
Bulletin of Medical Sciences, vol. 45, N. 1, 120

Pap-Testi Pozitiv në Shtatzëni – Mirela RISTA, Rubena MOISIU
Përmbledhja e Abstrakteve, Takim Profesional Mjekësor, 53
Shkup, 26 – 27 Tetor 2012.

Hemoragjia pas lindjes dhe menaxhimi aktiv i saj për parandalimin e anemisë – Mirela RISTA, Saimir CENAMERI.
Buletini i shkencave mjekësore, vëllimi 42, Nr. 3, 125-126.

Induktimi i lindjes – Mirela RISTA², Saimir CENAMERI.
Buletini i shkencave mjekësore, vëllimi 42, Nr. 3, 127-128.

Studimi i prevalencës së infeksioneve nga Chlamydia Trachomatis në gratë shqiptare – A. VASILI, L. SHUNDI, Mirela RISTA².
Buletini i shkencave mjekësore, vëllimi 42, Nr. 3, 141-142.

Menaxhimi i sëmundjes preinvazive cervikale – Mirela RISTA, Rubena MOISIU.
Abstracts book – First Tirana Mediterranean Cancer Congress, 73.

Prevalence of high-risk H.P.V. Infection in Cervix Cytologic Smears in
Albania – K. FILIPI, F. de MARCO, M. RISTA² Conference Book (page 24) European Conference of National Strategies for Chlamydia Trachomatis and Human Papillomavirus, May 25-27, 2011, Jurmala, Latvia.

Pap-testi pozitiv në shtatzëni – Mirela RISTA, Saimir CENAMERI.
Buletini i shkencave mjekësore, vëllimi 41, Nr. 2, 73-75.

Kundërshti në menaxhimin e humbjes së hershme të shtatzënisë – Saimir CENAMERI, Mirela RISTA, etj.
Buletini i shkencave mjekësore, vëllimi 40, Nr. 2, 199.

Vlera e ferritinemisë gjatë shtatzënisë – Mirela RISTA
Buletini i shkencave mjekësore – Supplement, vëllimi 39, Nr. 3, 107.

Vlera e ferritinemisë në parandalimin dhe trajtimin e anemisë ferrodefiçitare në shtatzëni – Mirela RISTA, Orion GLIOZHENI, Elizana PETRELA Buletini i shkencave mjekësore, vëllimi 38, Nr. 2, 33-40.

Anemia ferrodeficitare në shtatzëni – Mirela RISTA, Orion GLIOZHENI
Buletini i shkencave mjekësore, vëllimi 38, Nr. 1, 81-87.

Diagnostikimi dhe ndjekja e pacienteve me IST – Mirela RISTA, Ervin KALLFA, 26 Tetor 2006, (Konferenca e 14-të Mediko-Kirurgjikale), Tiranë.
Anemia ferrodeficitare në shtatzëni dhe ferritinemia – Mirela RISTA, Ervin KALLFA, 27 tetor 2005, (Konferenca e 13-të Mediko-Kirurgjikale), Tiranë.

Evolucioni i Forcepsit në Klinikën Universitare Obstetrik-Gjinokologjike Tiranë, Skënder KOSTURI, Spiro XHANI, Mirela RISTA – Buletin i brendshëm për mjekët obstetër-gjinokolog dhe neonatolog 1996.

Lista e Referimeve

The role of Primary healthcare and of the obstetrics – gynecology specialist in the prevention of cervical cancer. Mirela Rista, International Scentific Conference Cervical Cancer: Prevention, Diagnosis and Treatment. February 4, 2017,Academy of Sciences of Albania.

Mungesa e Hekurit dhe Anemia ne Grate Shtatzena ne Shqiperi eshte ende nje Sfide e Rendesishme e Problemeve Shendetesore. Mirela Rista, Konferenca II Nderkombetare Farmaceutike, Tirana, Albania, 21 Maj 2016.

Screening for cervical cancer: A major public health challenge in Albania
M.Mino, A.Ylli, K.Filipi, E.Sahatci.(Abstrakt)Tirane, Shqiperi. Maj 4/2016.

Menaxhimi i Citologjise Anormale – Mirela Rista,30 Maj 2015.Kongresi i 4-Shqiptar i Obstetrik – Gjinekologjise, Tirane.

Infeksionet Vaginale dhe Menometrorrhagia – Mirela RISTA, 26 Nëntor 2014,Seminar, Durrës.

Shtatzënia dhe Vlerësimi i Displazisë Cervikale – Mirela RISTA, 26 Tetor 2014, Kongresi i I-rë i Kujdesit gjatë Shtatzënisë dhe Lindjes, Tiranë.

Anemia nga mungesa e hekurit në shtatzëni – Mirela RISTA, 3 Shkurt 2013, (Konferenca e 6-të Internacionale e Perinatologjisë), Tiranë.

Menagement of Cervical Preinvasive Disease – Mirela RISTA
VI International Congress of Perinatology, 16 – 17 Nov. 2012, Tirana, Al.

Pap-test si ekzaminim për patologjitë e qafës së mitrës – Mirela RISTA, 24 Maj 2012, Simpozium Gjeorgios Papanikolau (Mister “Pap-Test”), Tiranë.

Hemoragjia pas lindjes dhe menaxhimi aktiv i saj për parandalimin e anemisë – Mirela RISTA, Saimir CENAMERI, 12 Qershor 2011, (Kongresi i 5-të Internacionale e Perinatologjisë), Tiranë.

Menaxhimi i sëmundjes preinvazive cervikale – Mirela RISTA, Rubena MOISIU, 30 Prill 2011, First Tirana Mediterranean Cancer Congress.

Pap-testi abnormal gjatë shtatzënisë – Mirela RISTA, 25 Nëntor 2010, Workshop “Perspektivat në Gjineko-Onkologji dhe Trajnimi për Kolposkopi” Prishtinë, Kosovë.

Pap-testi pozitiv në shtatzëni – Mirela RISTA, Saimir CENAMERI, 13 Qershor 2010, (Konferenca e 4-t Internacionale e Perinatologjisë), Tiranë.

Roli i HPV si shkaktar i Kancerit të Qafës së Mitrës – Mirela RISTA, Konferenca e II-të Shqiptare për parandalimin e Kancerit të Qafës së Mitrës.

Kundërshti në menaxhimin e humbjes së hershme të shtatzënisë – Saimir CENAMERI, Mirela RISTA, etj., 6 Qershor 2009 (Konferenca e 3-të Internacionale e Perinatologjisë), Tiranë.

Vlera e ferritinemisë gjatë shtatzënisë – Mirela RISTA, 30 Maj 2008, (Konferenca e II-të Internacionale e Perinatologjisë), Tiranë.

Angelique – Mirela RISTA, 22 Qershor 2007, (Konferenca e I-rë Internacionale e Perinatologjisë), Tiranë.

Maternal and Child Health in Albania – Mirela RISTA, Enkeleda PRIFTI, 29 Maj 2007, (Kurs trajnimi për Kujdesin Shëndetësor të Nënës dhe Fëmijës), Shangai, Kinë.

Diagnostikimi dhe ndjekja e pacienteve me IST – Mirela RISTA, Ervin KALLFA, 26 Tetor 2006, (Konferenca e 14-të Mediko-Kirurgjikale), Tiranë.

Amenorrhea dhe Cikli Menstrual – Rezart AJAZI, Mirela RISTA, 16 Shtator 2006, (Konferenca verore e gjinekologjisë konservative), Durrës.

Anemia ferrodeficitare në shtatzëni dhe ferritinemia – Mirela RISTA, Ervin KALLFA, 27 tetor 2005, (Konferenca e 13-të Mediko-Kirurgjikale), Tiranë.

Anemia dhe Barra – Mirela RISTA, 12 Tetor 2002, Simpozium “Innotech International ”, Tiranë.

Depistimi i Kancerit Cervikal – Mirela RISTA, 26 Shtator 2002, Workshop A.I.H.A, Tiranë.

Sëmundjet e Gjirit dhe T.Z.H. – Mimoza KETA, Mirela RISTA, 27 Prill 2002, (Konferenca për Menopauzën), Tiranë.

Farmakodinamika e Estrogeneve në Menopauzë – Mirela RISTA, Vjollca TARE, 25 Prill 1998, (Konferenca për Menopauzën), Tiranë.

Distrofitë Vulvare – Mirela RISTA, Nikita MANOKU, 23 shkurt 1996, (Konferenca Italo-shqiptare e patologjive vulvo-vaginale, cervikale), Tiranë.

Arsimi

Edukimi

1984-1989 Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti i Tiranës
Dega Mjekësi e Përgjithshme.
(Diplomë e Shkëlqyer)

1990-1993 Specializim pasuniversitar pranë Spitalit Universitar Obstetrik-Gjinekologjik, Tiranë
(Vlerësimi 10)

Janar-Tetor 1994 Specializim pasuniversitar në Spitalin (9 muaj) Universitar “Saint-Antoine”, Paris, Francë
– Çertifikatë e specializimit të thelluar në obstetrikë-gjinekologji.
– Çertifikatë për ekzaminimin Ekografik

20 Dhjetor ’96 – 30 Janar ’97  Specializim pasuniversitar në Departamentin (6 javë) e Shkencave Gjinekologjike-Obstetrikale,Universiteti i Studimeve, Modena, Itali
– Çertifikatë për ekzaminimin Kolposkopik.

11 Tetor-12 Nëntor 1999 Kualifikim pasuniversitar për “Shëndetin (5 javë) Riprodhues dhe Planifikimin Familjar” në Debrecen, Hungari.
– Çertifikatë për Shëndetin Riprodhues dhe Planifikimin Familjar.

20 Qershor-3 Gusht 2005 Kualifikim pasuniversitar në shkollën e (6 javë) specializimit të obstetrikë-gjinekologjisë në Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit të Studimeve, Aquila, Itali.
– Çertifikatë për ekzaminimin Histeroskopik.
– Çertifikatë për Fluksimetrinë në Ekografi.

28 Maj-11 Qershor 2007 Kurs trajnimi pasuniversitar për “Kujdesin (2 javë) Shëndetësor të Nënës dhe Fëmijës”, Shangai, Kinë.
– Çertifikatë për Planifikimin Familjar.

23 Qershor 2016 – Certificate Training of Trainers of the IFCPC – IARC Certified Course of Colposcopy & Menagement of Cervical Precancers, held in IARC – Lyon.

Tituj dhe Grada Shkencore

2001- 2002 Studime të Thelluara Pasuniversitare, (Vlerësimi “Sh. Mirë”) Korrik 2007 “Doktor i Shkencave” në Mjekësi, (Vlerësimi “Sh. Mirë”)
Korrik 2016 “Profesor i Asociuar” në Mjekësi.

Gjuhët e Huaja

Frengjisht, Anglisht, Italisht. (Të çertifikuara)