Dr. Lidra Zikaj

Mjeke Laboratori

Punësimi

Maj 1999 – Korrik 2000
“Pharmacies Sans Frontiers” Mjek konsulent
2001-2002
Mjeke ne Laboratorin “BIOS”
Korrik 2003 – Mars 2007
Drejtuese Teknike ne laboratorin Klinik-Biokimik “BIOLAB”, Tirane
2007 –2008
Mjek konsulent prane shoqerise se sigurimeve “SICRED”, Tirane
2009- 2011
Shefe Laboratori ne Spitalin German (CDC), ne Tirane
Dhjetor 2011-ne vazhdim
Shefe Laboratori dhe Pergjegjese Klinike ne Departamentin e Laboratorit te Spitalit Salus.

Arsimi

Prill –Korrik 2000
Kurs specializimi pasuniversitar per Fizio-Kinezo-Masazh-Terapi nga Departamenti i Mjeksise Sportive
Qershor 2003
Kurs Trajnimi Per Mjeket Specialiste Te Laboratorit Biokimik-Klinik Organizuar Nga Ministria e Shendetesise dhe ASOLAM
Shtator 2005
Olympus Diagnostic Workshop “Intelligent sample management” kurs i organizuar nga Balcan Clinic Laboratory Federation dhe ASOLAM, Tirana.
Tetor 2005
Workshop “Guidelines for effective use of tumours markers in patient management” i organizuar nga Balkan Clinic Laboratory Federation dhe ASOLAM , Tirana, Albania.
Nentor 2002
“Basic knowledge in Business management” kurs i organizuar nga SOROS Foundation dhe KPMG ne Tirana, Albania.
Janar 2010
“IMULLITE 1000 System Operator’s Training Course” Kurs i organizuar nga Siemens Diagnostics.
Shkurt 2010, ne Tirane
“Dimension X’pand System Operator’s Training Course” kurs I organizuar nga Siemens Diagnostics
Mars 2010, ne Tirana
“ADVIA 2120” Haematology System Operator’s Training Course” kurs I organizuar nga Siemens Diagnostics.
Tetor 2011
“The XIth EFCC Continuous Postgraduate Couse In Clinical Chemistry. New Trend In Clasification, Diagnosis And Management Of Inflammation”, ne Dubrovnik, Kroaci
Dhjetor 2011 –Shkurt 2012
Trajnim “Perfezionamento Professionale Casa Di Cura Salus” Triste, Itali
Shkurt –Mars 2012
“Operator Training And Follow Up For Cobas Integra 400, Cobas u411, Cobas H232, Sysmex XS_1000i, 9180 Electrolyte Analyzer” nga Roche Diagnostic dhe Swissmed Laboratory Solution.
Mars 2012
Trajnim “Standarti ISO 15 189 2007 per Laboratoret Mjeksore”, organizuar nga ASOLAM
Korrik 2014
“Operator Training And Follow Up For Elecsys 2010” nga Roche Diagnostic dhe Swissmed Laboratory Solution.
Gusht 2014
Trajnim teorik dhe praktik per LAED sipas direktivave te Swiss Resuscitation Council, Salus Tirane
Shtator 2002
10th Annual Metting of Balkan Clinical Laboratory Federation ne Oher, Maqedonia.

PUBLIKIME SHKENCORE
Korrik 2003 “Enzymatic and Digestion Determination of Phospholipids in bile” Euromedlab 15th FESCC European Congress of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine 22nd National Congress of Spanish Society of clinical Biochemistry and Molecular Pathology ne Barcelon, Spanje.

Shtator 2010
18th Balkan Clinical Laboratory Federation Meeting dhe Konferenca e 2 Kombetare e Mjekesise Laboratorike Shqiptare, Tirane.
Prill 2014 “Reconstructive wound’s aspects in electric hand injury, our experience in the last 6 years.”, Konferenca nderkombetare e Shendetit Publik

Shkurt 2014 “Le responsabilita’ dell’infermiere nella fase preanalitica in Laboratorio” Kurs profesional per infermieret e Spitalit Salus.

2017 Bashkeautor ne Librin “BIOKIMA KLINIKE E AVANCUAR”

CERTIFIKIME
Nentor 2002
6th Balkan Congress of Medicine ne Janine, Greece
Korrik 2003
Euromedlab 15th FESCC European Congress of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine 22nd National Congress of Spanish Society of clinical Biochemistry and Molecular Pathology ne Barcelon, Spanje.
Shtator 2005
13th Annual Meeting of Balkan Clinical Laboratory Federation, ne Tirana
Qershor 2010
“Urgjencat Obsetrike” Konference Tirane
Tetor 2010
Konferenca 18 Kirurgjikale Shqiptare
Nentor 2010
“Rikonstruksioni ne regjionin O.M.F dhe ardhja e Free Flap Ne Shqiperi, Prespektivat E Kirurgjise Plastike Ne Sherbimin E Diegje Plastikes” Tirane.
Shtator 2011
Konferece “Aktualitete te terapise revaskularizuese per semundjet e arterieve koronare” Spitali German.
Qershor 2012
Konferenca “Traumat e gjurit dhe te Kaliljes”, Salus Tirane.
Tetor 2012
Konferenca “Ulja e Degjimit dhe Protezimi”, Salus Tirane.
Shtator 2012
20th Meeting of the Balkan Clinical Laboratory Federation, under IFCC and EFLM.
19 Prill 2013
“Standartet e trajnimit te Diabetit Tip II” Salus, Tirane
20 Prill 2013
XIIth ASAI National Conference “Anesthesia, Intensive Care, Emergency, Politrauma & Pain”, ne Tirane.
Tetor 2013
Konferenca 21 Kirurgjikale Shqiptare
Nentor 2013
“Konferenca E Pare Shqiptaro-Kosovare Mbi Djegien Kirurgjine Plastike Dhe Estetike Me Pjemarrjen Nderkombetare”
Dhjetor 2013
Prill 2014
Konferenca Nderkombetare e Shendetit Publik
Shtator 2014
“Endoskopia Digestive Operative” Salus, Tirana
Shkurt 2015
Seminar “Kirurgjia e gjendres tiroide” Salus, Tirane

Anetaresim ne shoqatat profesionale :
Anetare E Shoqates Se Mjeksise Laboratorike ASOLAM
Anetare E Shoqates Ballaknike E Laboratorike BCLF
Anetare E Shoqates Europiane Laboratorike EFCC, IFCC
Gjuhet e huaja
Frengjisht
Anglisht
Italisht