Si funksionon kimioterapia?

Kimioterapia është një nga trajtimet më të shpeshta për kancerin. Barnat e kimioterapisë eliminojnë qelizat tumorale ose ndalojnë rritjen e tyre për të parandaluar përhapjen e tumorit në pjesë të tjera të trupit.

Kimioterapia mund të merret e vetme ose e shoqëruar me radioterapi ose barna të tjera kundër kancerit. Gjithashtu, ajo mund të merret me injeksion ose nga goja. Për t`i lejuar trupit të rifitojë fuqinë dhe rigjeneremin e qelizave të shëndetshme, kimioterapia aplikohet me cikle disa javore.

Si funksionon kimioterapia?

Kimiopreparatet funksionojnë në mënyra të ndryshme. Ato mund të:

• Eliminojnë qelizat malinje, por edhe ato të shëndetshme.
• Eliminojnë vetëm qelizat malinje.
• Parandojnë formimin e vazave të gjakut, cka frenon rritjen dhe zhvillimin e tumorit.
• Sulmojnë ADN e qelizës malinje për të shkatuar vdekjen e saj.

Dr. Carmelo Pozzo, onkolog italian me mbi 20 vite eksperiencë në trajtimin e pacientëve të prekur nga tumoret malinje dhe beninje në faza të ndryshme të sëmundjes, ju pret në Spitalin Salus për vizita dhe kontrolle!

Parandalimi është më mirë se kurimi.

Telefononi tani për të rezervuar një orar me Dr. Carmelo Pozzo para se të jetë tepër vonë.

📲+355 682053180 / +355 42390500
📍Adresa: Rruga Vidhe Gjata 16, Tiranë
🌐www.salus.al