img-0

Shkaqet e Infertilitetit.

img-8

🏩Infertiliteti është një problem madhor social, shoqëror psikologjik. Shumë çiftë nuk këshillohen me mjekun dhe marrin trajtimin e gabuar dhe të vonuar.
Shkaqet për mos arritjen e një shtatëzanie tek femrat janë:
👉Mosha
👉Stresi
👉Dieta e varfer
👉Duhani
👉Mbipesha/ nenpesha
👉Anomalite e lindura te traktit genital femeror, anomali mulleriane
👉Faktorë cervikale: stenoza ose anomali mukus sperme ( 5-10%)
👉Obstruksionet tubare
👉Infeksionet (klamidia etj)
👉Faktorët uterinë: Miomat endokavitare ose intramurale qe deformojne kavitetin etj, endometritis, polipet endometriale etj
👉Faktorët ovarialë: ovari policistik, insuficenca ovariale e parakohshme etj
👉Endometrioza

Ndërsa tek meshkujt:
➡️Varikocela
➡️Droga
➡️Duhani
➡️Traumat lokale
➡️Rrezatimi
➡️Kimioterapia
➡️Probleme shendetsore
➡️Pesticidet
➡️Alkooli etj

Për më tepër informacion na kontaktoni në numrat e telefonit:
+355 682053180
+355 4 23 90 500
➕Salus, spitali yt!

Shpërndaje:

Abonohu

Për të marr me email artikuj të ngjashëm