img-0
img-8

Urologji

Departamenti i Urologjisë në Salus është një strukturë, e cila i ofron pacientit një diagnostikim dhe trajtim të plotë kirurgjikal të të gjitha patologjive urologjike. Është specialiteti mjekësor që kujdeset për aparatin urogjenital, ku përfshihet edhe Andrologjia (e cila ekzaminon shkaqet e infertilitetit mashkullor dhe të disfunksionit erektil).

Llojet e kirurgjive:

 • PCNL (Nefrolitoripsia perkutane)
 • Vendosje Nefrostomie  
 • Vendosje Stenti JJ Antegrad
 • Cistostomi Suprapubike 
 • Biopsi Renale Perkutane

Urologjia endoskopike është ajo degë e Urologjisë që merret me manipulimet (ndërhyrjet) e mbyllura të aparatit urinar, qoftë këto diagnostikuese por edhe trajtuese.

    • Cistoskopia me biopsi e vezikës urinare
    • Ureteroskopia
    • Nefroskopia

   Trajtuese:

     
  • Uretrotomia Optike Interne
  • Dilatacioni i Stenozave Uretrale
  • Rezeksioni transuretral i prostates
  • Rezeksioni Transuretral i Kolumit Vezikal (Qafës së Vezikës)
  • Rezeksioni transuretral i Tumoreve të vezikës Urinare
  • Divertikulektomi endoskopike
  • Litotripsia me lazer e kalkulozave vezikale (Transuretrale)
  • Ureterorenoskopia rigide apo fleksibile me Litotripsi ureterale dhe renale
  • Vendosje e stentave ureterale (në rastet e hidronefrozave të natyrave të ndryshme)
 • Nefrektomi Radikale dhe Parciale
 • Ekscizioni i Kisteve Renale
 • Pieloplastike
 • Nefrektomi Radikale
 • NefroUreterektomi Radikale
 • Prostatektomi Radikale dhe Limfadenektomi
 • Varikocelektomi Laparoskopike
 • Laparoskopi Diagnostike

Uro-Onkologjia është ajo degë e Urologjisë që merret specifikisht me sëmundjet tumorale malinje të Aparatit Uro-Gjenital: Tumoret renale të ureterëve, vezikës urinare, prostatës, uretrës, penisit dhe testikulare

Neuro-Urologjia është ajo degë e urologjisë që merret me sëmundjet e aparatit urogjenital, kur afektohet nga situata të ndryshme të Sistemit Nervor, si në rastet e: Sklerozës Multiple, Sindromës Parkinson, në dëmimet e shtyllës kurrizore. Disa nga këto raste janë:

 • Inkontinenca Urinare
 • Hiperaktiviteti i Detrusorit
 • Retencioni urinar me shkaqe neurologjike
 • Detrusor sphincter dyssynergia.

Urologjia Femërore është ajo pjesë e urologjisë e cila merret me patologjitë specifke të femrave, si:

 • Fshikëza Urinare Hiperaktive
 • Prolapsi i Organeve Pelvike
 • Inkontinencën Urinare (mosmbajtja e urinës)

Urologjia pediatrike është gjithashtu  pjesë e Urologjisë, e cila merret me patologjitë Uro-Gjenitale të fëmijëve. Disa nga patologjitë kryesore të trajtuara janë:

 • Kriptorkidismi
 • Refuksi Veziko-Ureteral
 • Hipospadias dhe Epispadias
 • Fimoza
 • Enurezis
 • Valvula Uretrale Posteriore
 • Hidrocela dhe Hidrocela Komunikante
 • Megaureteri
 • Ureterocela dhe Ureteret Ektopike
 • Kirurgji klasike (E hapur)

Urologjia rekonstruktive është ajo pjesë e Urologjisë, e cila merret me trajtimin e patologjive të ndryshme që kanë shkaktuar humbjen e strukturës dhe funksionit në organe të ndryshme të aparatit uro-gjenital.

 • Trauma të aparatit uro-gjenital (plagë me armë zjarri apo të tjera, aksidente automobilistike dhe aksidente industriale etj)
 • Sëmundje të ndryshme kongjenitale që kanë nevojë për rikonstruksion
 • Obstruksione

Andrologjia është ajo pjesë e Urolgjisë, e cila merret me sistemin riprodhues të meshkujve.

 • Disfunksioni Erektil
 • Patologjite ejakulatore 
 • Laparotomi Eksplorative
 • Cistoprostatektomi Radikale
 • Divertikulektomi Vezikale
 • Adenomektomi Transvezikale
 • Prostatektomi Radikale
 • Ureterocistoneostomi
 • Biopsi Testikulare
 • Oriektomi Radikale
 • Protezë Testikulare
 • Biopsi Penile
 • Penektomi Parciale dhe Radikale
 • Hidrocelektomi
 • Orchiopeksi
 • Cirkumcizion (synet)
 • Frenulotomia e Frenuloplastika
 • Ekscizioni i Kisteve të Epidimit
 • Vazoligatura
 • Uretrektomia
 • Meatoplastica Uretrale
 • Ekscizion Polip Meatus Uretral

Mjekët e departamentit: Urologji

Dr. Carlo Saltutti

Dr. Claudio Milani

Dr. Evisa Zhapa

Dr. Ened Kacorri

Për të rezervuar një konsultë me mjekët tanë plotësoni fushat e mëposhtme

Artikuj për departamentin: Urologji

URETEROSKOPIA ME LAZER LITOTRIPSIK PËR TRAJTIMIN E GURËVE NË VESHKA.

Hiperplazia e Prostatës.

Si te trajtojme kancerin e prostatës.

Patologjitë e Prostatës

Çfarë është Cistiti intersticial ose ‘’Sindroma e dhimbjes së fshikëzës urinare’’

E keni kryer analizën e PSA-së?