Pediatri

Departamenti i Pediatrisë dhe Kirurgjia Pediatrike është në gjendje t’ju ofrojë fëmijëve dhe adoleshentëve (0-18 vjeç) një proces të plotë të shërbimeve duke filluar nga vizita e thjeshtë e përgjithshme pediatrike, deri te vizita specialistike, tek ndërhyrjet kirurgjikale të vogla nësë është e nevojshme dhe në situata të rralla dhe komplekse trajtimin e pacientëve.

Struktura disponon pajisjet e nevojshme për të matur saktësisht gjatësinë dhe peshën, rritjen dhe zhvillimin e fëmijëve duke u bazuar në percentilet e rritjes, si edhe për të monitoruar moshën skeletale  dhe  vlerësuar funksionet kryesore endokrine me anë të dozimit hormonal direkt. Disponon testet kryesore alergjike (prick test për pneumo e trofoallergjene) dhe aparaturën për vlerësimin e funksionimit respirator bazë dhe pas sforcimit. Në fushën e gastroenterologjisë disponon  diagnostikimin elementar të alergjive kryesore nga ushqimi, të vlerësimit makro dhe mikroskopik të feçes dhe në bashkëpunim me Shërbimin Endoskopik Digjestiv të instrumentave kryesor për vlerësimin endoskopik, e cila kryhet për fëmijë më të rritur.

Risia e Departamentit të Pediatrisë në Spitalit Salus është shërbimi i dedikuar për nënat e reja dhe femijët e porsalindur, duke filluar nga vaksinimi, këshillimi, trajtimi i sëmundjeve e deri në përkujdesjen psikologjike dhe emocionale për të vegjlit tuaj. Ambjente komode, standarte ndërkombëtare, teknologji e avancuar, si dhe staf i përkushtuar me ekperiencë shumë vjeçare i cili asiston çdo femije nga 0-14 vjec, qe ka nevojë për shtrim në spital, nga vizita e thjeshtë pediatrike e deri në ndërhyrjet kirurgjikale.Në aspektet kirurgjike të patologjive të moshës pediatrike ekziston mundësia e kryerjes të ekzaminimeve radiologjike dhe ekografike të aparatit urinar, gjenital, gastroenterologjik dhe patologjive keqformuese të organeve të brendshme të barkut (veçanërisht të rrugëve urinare). 

Patologjitë që i përkasin pediatrisë:

Patologjitë pediatrike të trajtuara janë:

Në departamentin e Pediatrisë në Spitalin Salus ofrohet shërbimi i vaksinimit sipas kalendarit të imunizimit por edhe vaksina ekstra.Risia e  këtij është shërbimi i dedikuar për nënat e reja dhe femijët e porsalindur, duke filluar nga vaksinimi, këshillimi, trajtimi i sëmundjeve e deri në përkujdesjen psikologjike dhe emocionale për të vegjlit tuaj.Ambjente komode, standarte ndërkombëtare, teknologji e avancuar, si dhe staf i përkushtuar me ekperiencë shumë vjeçare i cili asiston çdo femije nga 0-14 vjec, qe ka nevojë për shtrim në spital, nga vizita e thjeshtë pediatrike e deri në ndërhyrjet kirurgjikale.

 • Rino-konjuktivit alergjik
 • Astma
 • Urtikaria akute 
 • Dermatit atopik
 • Shtat të shkurtër
 • Mbipeshë ose obezitet
 • Puberteti i herët dhe i vonë
 • Sëmundjet e gjëndrës tiroide
 • Dhimbje barku periodike
 • Kapsllëk
 • Diarre
 • Sëmundja e Celiakise
 • Alergjia ushqimore
 • Bajamet
 • Adenoidet
 • Polipet nazale te shkaktuara nga fibroza  cistike
 • Polipoze
 • Otit
 • Otomastoidite
 • Humbje dëgjimi
 • Drenazh transtimpanik
 • Timpanoplastikë (TPL)
 • Timpanomastoidoplastikë (TMPL)
 • Osikuloplastika
 • Fimozë
 • Hernie inguinale
 • Kriptorkidizëm
 • Calculosa renale dhe e rrugëve urinare
 • Strabizmi
 • Katarakt kongjenital
 • Stenozë e kanalit të lotit
 • Keqformim i qepallave ptosis
 • Transplantimim i kornes

Mjekët e departamentit: Pediatri

Dr. Ilsa Kraja

Artikuj për departamentin: Pediatri

Eritema toxicum, tek fëmijët.

Libri i shëndetit të femijës.

Të SIGURT në SALUS

Fruthi

Rekomandime Mjekësore për nënat

Bronkioliti tek fëmijët