Fizioterapi

Fizioterapia pas një ndërhyrje kirurgjikale është thelbësore për rekuperimin e plotë të pacientit.
Në spitalin Salus, shërbimi i fizioterapisë ofron një gamë të gjerë teknikash rehabilituese, duke qëndruar krah qendrave më të specializuara në Europë, për këtë shërbim.
Duke filluar nga rehabilitimi post-operator, rehabilitimi për dëmtimet muskulo-tendinoze dhe fizioterapia ambulatoriale, ky departament përdor teknikat dhe aparaturat e sofistikuara mjekësore për rikuperimin e shpejtë të pacientit.
Teknologjitë e përdorura si TecarTerapia, Shockwave therapy dhe Magneto Terapia, krahas pajisjeve të tjera manuale që stimulojnë aparatin e levizjes, janë provuar si teknologjitë më efektive fizioterapeutike.
Në Spitalin Salus ju do mund të keni programin tuaj të personalizuar të rehabilitimit Post-Operator, të ndjekur ngushtë nga mjekët ortopedë italianë dhe aplikuar nga fizioterapistë me eksperiencë!

Tecar Terapia

Tecar Therapy ofron efektivitet të lartë në përmirësimin e performancës së fizioterapisë.
Tecar Therapy vepron në qarkullimin e gjakut dhe limfës; duke ndikuar në metabolizmin e indeve.
Tecar Therapy përshpejton kapacitetin e rigjenerimit të trupit tuaj.
-Aktivizon proceset natyrore anti-inflamatore dhe rigjeneruese.
-Mund të përdoret pas traumës, sforcimit fizik, kirurgjisë.
-Përdoret për të luftuar stresin, plakjen, çrregullimet e gjumit.
Rehabilitimi dhe trauma
Tecar Terapia është efektive në trajtimin e dhimbjeve akute dhe kronike, dhimbjeve të mesit, dhimbjeve të qafës, dëmtimeve muskulore, ndrydhjeve, rehabilitimin post-kirurgjikal, trajtimin dhe parandalimin e lëndimeve sportive, rikuperimin e muskujve.
Energjia dhe rivitalizimi
Trajtim kundër stresit dhe pagjumësisë, rikuperimi i vitalitetit, përmirësim i ekuilibrit dhe stabilitetit.
Flebolymfologjia, limfedema dhe celuliti
Celuliti fibrotik dhe sklerotik, limfedema, insuficienca venoze, mbajtja e lëngjeve.
Sport profesional dhe amator
Trajtimi i mbingarkesës në punë, dhimbjet e muskujve, shërimi i vonuar nga trauma, rritja e nivelit të forcës.
Fizioterapi kundër plakjes dhe mjekësia estetike
Trajtimi i fytyrës, trajtimet e tonifikimit të muskujve, dhjamosja e lokalizuar dhe rikuperimi i formës.
Paaftësia
Trajtimi i dhimbjes fantazme të gjymtyrëve, trajtimi i shpatullës së dhimbshme.

Magneto Terapia

Terapia magnetike është një teknikë që përdoret gjithnjë e më shumë në fizioterapi për shkak të efekteve të saj në trajtimin e dhimbjes dhe rigjenerimin e indeve.
Magneto terapia, është një trajtim në të cilin fizioterapisti aplikon fusha magnetike (magnet) të frekuencave fikse ose të ndryshueshme për të kuruar patologji të ndryshme.
Linjat magnetike jo vetëm që veprojnë në indet sipërfaqësore, ato gjithashtu arrijnë në zona të thella, përfshirë kockat dhe organet e brendshme. Kjo teknikë është pa dhimbje dhe jo invazive për pacientin, kështu që po shfaqet si një nga trajtimet me më pak efekte anësore aktualisht.
Atletët përdorin terapi magnetike për proceset e tyre të rimëkëmbjes, dhe ka shumë profesionistë që e rekomandojnë atë për trajtimin e lëndimeve.
Rekomandohet gjithashtu për trajtimin e osteoporozës, artrozës, djegieve, astmës, këmbës diabetike, problemeve të qarkullimit te gjakut, migrenës, sindromës së tunelit karpal, dhimbjes së mesit, ndrydhjeve, dhe kontraktimeve të muskujve.
Efektet e magnetoterapisë vërehen shpejt, megjithëse zakonisht janë trajtime afatgjata.

Terapia Shock Wave

Terapia Shockwave është një pajisje multidisiplinare e përdorur në ortopedi, fizioterapi, mjekësi sportive dhe urologji.
Avantazhet kryesore janë lehtësimi i shpejtë i dhimbjes dhe rivendosja e lëvizshmërisë. Së bashku me të qenit një terapi jo-kirurgjikale pa nevojë për qetësues të dhimbjeve e bën atë një terapi ideale për të shpejtuar shërimin dhe për të kurimin e dhimbjeve akute ose kronike.
Terapia Shockwave është një trajtim jo invaziv. Aplikimi është i thjeshtë dhe i lehtë duke ndjekur këto 3 hapa:
Përcaktimi i zonës që do të trajtohet duke përdorur palpim në mënyrë që të jepet terapia saktësisht.
Aplikimi i xhelit – Sasia e mjaftueshme e xhelit aplikohet në zonën e vendosur në hapin 1. Përdorimi i xhelit është i nevojshëm për të transferuar valët akustike në mënyrë efikase dhe të qetë.
Fillimi i terapisë – Aplikuesi Shockwave shtyhet lehtë kundër zonës që do të trajtohet dhe shtypet butoni start.
Shumë e pacientë me probleme të dhimbjes kronike kanë kaluar nëpër lloje të ndryshme trajtimesh të pasuksesshme. Deri në 80% të të njëjtëve pacientë në të gjithë botën raportojnë se terapia Shockwave i ka ndihmuar ata të eleminojnë problemin e tyre.
Pacienti mund të ketë një ndjenjë të lehtë të shqetësimit gjatë trajtimit, në varësi të nivelit të dhimbjes që pacienti tashmë po përjeton në atë zonë. Sidoqoftë, meqenëse trajtimi zgjat rreth pesë minuta, shumica e pacientëve janë në gjendje ta tolerojnë këtë shqetësim. Për më tepër, intensiteti i trajtimit mund të rregullohet gjatë gjithë seancës.
Numri i trajtimeve ndryshon në varësi të indikacionit dhe reagimit të indeve. Efekti i trajtimit është kumulativ, kështu që zakonisht do t’ju duhet më shumë se (3-5) trajtime. Megjithatë shumë shpesh, do të përjetoni lehtësim menjëherë pas trajtimit të parë.

Mjekët e departamenit: Fizioterapi

No data was found

Artikuj për departametin: Fizioterapi

No data was found