img-0
img-8

Endokrinologji

Departamenti i Endokrinologjisë në Salus ёshtё projektuar pёr tё trajtuar sёmundjet endokrino-metabolike nёpёrmjet seksioneve tё endokrinologjisё, diabetologjisё dhe sёmundjeve metabolike. Ky department i dedikohet diagnostikimit dhe trajtimit të diabetit, të semundjeve së tiroides, obezitetit etj.

Patologjitё mё tё shpeshta të trajtuara janё:

Kryhen vizita specialistike:

  • Sёmundjet e tiroideve (hipotiroidizmi, hipertiroidizmi, struma e  thjeshtё nodular, neoplazi benine dhe malinje, tiroidit)
  • Sindroma hipoglicemike
  • Hipertensioni me origjinё endokrine (hiperaldosteroni primitiv, feokromocitoma, hipertensioni nga estrodiprogresteronet) me aspekt endokrin dhe terapi antihipertensive.
  • Sёmudjet hipofisare nё veçanti hiperprolaktinemia dhe prolaktinemia, morbo Cushing
  • Sёmundjet e mbiveshkores incidentaloma (masё e zbuluar nё mёnyrё rastёsore nёpёrmjet ekografisё, skanerit apo rezonancёs manjetike), neoplazi benine dhe malinje, sёmundje funksionale (hiperkortizoni endogjen dhe ekzogjen, sindroma dhe sёmundja e Cushing, hiperaldosteroni, feokromacitoma), insufiçencё e gjendrёs mbiveshkore.
  • Ndryshimi apo alterimi i metabolizmit kalçio-fosforik (hiperparatireoidismi, pseudohipoparatireoidismi, hiperkalçiuria)
  • Osteoporoza femёrore dhe mashkullore
  • Disfunksioni seksual mashkullor si: hipogonadismi, defiçitet androgjene qё janё tё lidhura me moshen, disfunksionet e ereksionit
  • Hirsutizmi dhe hiperandrogeni
  • Sindroma e ovaieve policistike

Diabeti melitus nё shprehjet e tij tё ndryshme dhe sёmundjet metabolike (sindroma metabolike, dislipidemia, gotta,obeziteti, etj) janё ndёr sёmundjet ku frekuenca e tyre sa vjen e rritet me shpejtёsi. Nё ambulator pacienti vjen pёr t’ju nёnshtruar nёvojave tё tij klinike si:

 • Vizitё mё mjekun specialist
 • Biopsia me age te holle e noduseve te tiroides.
 • eko e tiroides nga specialisti endokrinolog.
 • Tё vleresojё peshën e tij trupore nёpёrmjet procedurave standarte.
 • Formulim skematik tё dietave personalizuese nё bazё tё patologjive qё shfaq (diabet, mbipeshё, obezitet, gotta, etj)
 • Matja e kurbёs sё glukozёs ajo e shkurtёr dhe standarte me vlersim tё profilit tё insulinёs nё ambulator.
 • Bёhen teste stimuluese (p.sh. teste stimuluese me glukozё me dozazh tё c-peptidike) me regjim shtrati.

Mjekët e departamentit: Endokrinologji

Dr. Adela Haxhiraj

Për të rezervuar një konsultë me mjekët tanë plotësoni fushat e mëposhtme

Artikuj për departamentin: Endokrinologji

Risi në Salus : Holteri Glicemik.

Qëndra e Diabetit në Salus.

Monitorimi i diabetit në Salus.

Hipotiroidizmi, ulja e funksionit të gjëndrës tiroide

Të SIGURT në SALUS

Sindromi Metabolik