img-0

Shenjat e para të një Intolerance Ushqimore.

img-8

Simptomat e intolerancës ushqimore nuk shfaqen menjëherë pas marrjes së ushqimit, si në rastin e alergjive. Theksojmë se Intoleranca Ushqimore është ndryshe nga Alergjia!

Këto simptoma mund të shfaqen 2-3 ditë pas konsumimit te nje ushqimi tek çdo organ ose sistem duke sjellë shqetësime si:
– Fryrje
– Gazra të shtuar
– Dhimbje abdominale
– Dhimbje koke
– Të përziera
– Të vjella
– etj.

Reagimet mund të paraqiten në formë të “maskuar”, dhe ti ngaterroni me ushqime te tjera apo dhe sëmundje të ndryshme.

Simptomat nuk janë në proporcion me sasinë e ushqimit që konsumoni pasi edhe sasi të vogla të ushqimit mund të shkaktojnë intolerancë ushqimore. Fenomeni mund të shoqërohet me zakone të varësisë dhe mungesë relative në rast të mos-konsumimit.

Testi citotoksik – teste I INTOLERANCES ushqimore në mostra gjaku në Spitalin Salus dërgohet në itali për ekzaminim dhe interpretimi bëhet nga mjeku italian Francesco Torzelli i cili ju pershkruan edhe dietën përkatëse që duhet të ndiqni!

Kontakto 0682053180 

Shpërndaje:

Abonohu

Për të marr me email artikuj të ngjashëm