SĂ«mundja Morbus Crohn

🔹 Morbus Crohn është një sëmundje kronike e zorrëve që shkakton inflamacion në aparatin tretës, nga goja deri në anus. Sëmundja mund të prekë çdo pjesë të traktit tretës, por më shpesh ndodh në pjesën e fundit të zorrës së hollë dhe në zorrën e trashë.

▶️ Simptomat e Morbus Crohn përfshijnë:
• Dhimbje barku, zakonisht në pjesën e poshtme të djathtë.
• Diarre që mund të jetë e shoqëruar me gjak.
• Humbje peshe.
• Dhimbje dhe skuqje rreth anusit.
• Probleme me tretjen, etj.

❗️Morbus Crohn është sëmundje kronike e pashërueshme, por ka trajtime për të lehtësuar ecurinë dhe komplikacionet e saj.

✅Si terapi mund të përdoren anti-inflamatoret aminosalicilate si mesalazina dhe nëse është e nevojshme edhe kortizonikët për të dominuar sëmundjen.
✅Për parandalimin e rishfaqjes së sëmundjes në rastet kur mjekimet mësipër nuk e arrijnë dot, përdoren imunosupresorët si “Metotrexati”, “Azotioprina” dhe ditët e sotme për format e mesme ose të rënda, përdoren terapitë më të reja biologjike me agjentë si: Adolimumab, Vedolizumap, Ustekinumab.
✅Kolonoskopia është ekzaminimi kryesor i diagnozës dhe ndjekjes së sëmundjes!

👨‍⚕️Dr. Walter Piubello, mjek italian gastroenterolog me 37 vite eksperiencë, pret në Spitalin Salus të gjithë pacientët që vuajnë nga sëmundjet e aparatit tretës. Dr. Piubello, gjatë eksperiencës së tij shumëvjeçare, ka kryer rreth 30.000 ekzaminime ezofagu, stomaku dhe duodeni, rreth 15.000 kolonoskopi dhe rreth 3000 ndërhyrje ERCP.

📲 Mos hezitoni, telefononi tani për të rezervuar një takim:
+355 682053180
+355 4 23 90 500

www.salus.al
âž•Salus, spitali yt!