Sëmundja e Parkinsonit

Sëmundja e Parkinsonit është një çrregullim i trurit që shkakton një humbje graduale të kontrollit të muskujve.

Simptomat e Parkinsonit priren të jenë të lehta në fillim dhe ndonjëherë mund të anashkalohen. Shfaqja e shenjave është aq graduale dhe e butë, sa shpeshherë pacientët drejtohen nëpër specialistë të ndryshëm për të kuptuar pse kanë lodhje, këputje, dhimbje të kyçeve, krahëve etj. Më pas, kur nisin të shfaqen shenjat tipike, të tilla si pengesa në lëvizje, ngathtësia e lëvizjes gjatë mbërthimit apo zbërthimit të kopsave, apo kur janë duke shkruar, atëherë kuptojnë që ka diçka që nuk shkon dhe i drejtohen mjekut neurolog.

Prof. Dr. Fabrizio Monti, neurolog pret në Salus pacientë që vuajnë nga:

• Dhimbje koke dhe migrenë.
• Epilepsia.
• Sëmundja e Parkinsonit.
• Çregullime të gjumit.
• Sëmundjet që prekin sistemin nervor periferik sëbashku me mundësinë për të kryer këto ekzaminime.
• Ekzaminim neurologjik.
• Elektromiografi dhe elektro-neurografi.
• Testim për vlerësimin e përkeqësimit mendor (Alzheimer etj.).
• Testim për diagnozën e depresionit.

Kujdesuni për shëndetin tuaj duke telefonuar tani për të rezervuar një orar me Prof. Dr. Fabrizio Monti në numrat e kontaktit që ilustrohen në vijim.

📲+355 682053180 / +355 42390500
📍Adresa: Rruga Vidhe Gjata 16, Tiranë
🌐www.salus.al