Reumatologjia, në Spitalin Salus

 ‍⚕️Reumatologjia është dega e mjekësisë që merret me sëmundjet reumatizmale, sëmundjet e karakterizuara nga inflamacioni i nyjeve, muskujve dhe kockave.
 ‍⚕️ Cilat janë patologjitë e trajtuara nga reumatologu?
➡️Reumatizma inflamatore, të tilla si reumatizma akute dhe artriti reumatoid
➡️Dermato-polimioziti
➡️Konnectitis, të tilla si lupus erythematosus sistemik, sindromi Sjögren, polymyositis, dermatomyositis, scleroderma dhe vasculitis ➡️Artriti i shkaktuar nga agjentët infektive, si sëmundja Lyme
➡️ Sklerodermia sistemike
➡️ Osteoartriti
➡️Reumatizma ekstrartikulare, të tilla si bursitis dhe periarthritis
➡️Sëmundjet e kockave, si osteoporoza ➡️Spondiloartropatitë
➡️Sëmundja e Raynaudit etj.

 Kërkoni ndihmën e mjekut reumatolog nëse vëreni një skuqje të pashpjegueshme, ethe të vazhdueshme, dhimbje të vazhdueshme ose lodhje.☎️Departamenti i reumatologjisë në Salus: 0682053180 / www.salus.al