Reumatologji

Departamenti i Reumatologjisë në Salus, është degë e mjekësisë që studion çrregullimet të ndërmjetësuar nga mekanizma imun të aparatit muskuloskeletik, të indit lidhor, sëmundje autoimune. Ekzaminimi reumatologjik është një hap themelor për parandalimin, diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve reumatike. Këto egzaminime kryhen nga mjeku specialist reumatolog, i cili merret me trajtimin e patologjive të zakonshme dhe atyre më pak të shpeshta. 

Ekzaminimi reumatologjik shërben për monitorimin e përgjigjes ndaj terapive dhe për përsosjen e trajtimit.

Në spektrin e sëmundjeve reumatologjike përfshihen:

Mjekët:

Blog:

Artritet Degjenerative

Osteoartriti eshte nje nga format me te njohura te artritit. Ne kete patologji preket kartilago (kerci), shtresa qe sherben si amortizues midis dy kockave. Ai…

Reumatizma

➕Reumatizma shoqërohet me dhimbje të forta dhe ënjtje të kyçeve. Kjo sëmundje në vendin tonë është shumë e përhapur, kjo për shkak të klimës dhe…

Të SIGURT në SALUS

✅NDIHUNI TË SIGURT NË SPITALIN SALUS! Çdo pacient përpara se të hyjë në Spitalin Salus për të kryer shërbimet mjekësore, kalohet në një filtër sigurie…

Çfarë është Artriti Reumatoid?

🔺👨‍⚕️Artriti Reumatoid është një sëmundje inflamatore kronike destruktive dhe autoimune me manifestime artikulare por edhe extrartikulare ku përfshihen: zemra, mushkëritë, sytë, veshkat. Kjo sëmundje prek…