Reumatizma

➕Reumatizma shoqërohet me dhimbje të forta dhe ënjtje të kyçeve. Kjo sëmundje në vendin tonë është shumë e përhapur, kjo për shkak të klimës dhe kushteve të punës dhe banimit. Sëmundjet reumatizmale shpesh zbulohen vonë, kjo edhe për arsye të mosnjohjes së shenjave që shoqërojnë të tilla sëmundje.

Reumatizma, Artroza, artriti reumatik, si dhe osteoporoza janë ndër shqetësimet më të shpeshta të pacientëve tanë.

‍⚕️Dr. Valerio Pittoni, mjek reumatolog i diplomuar në Mjekësi dhe Kirurgji në Universitetin e Romës “La Sapienza”, i specializuar në Alergologji dhe Imunologji Klinike dhe Patologji Klinike, ka trajtuar pacientë me raste te (LES, artriti reumatoid, sindroma e Sjogrenit, skleroderma, etj.) dhe sindromave autoimune trombofilike.

✅Dr. Valerio Pittoni përsosi aftësitë e tij reumatologjike në University College London (UCL) për dy vjet duke punuar edhe në departamentin e reumatologjisë.

✅Dr. Pittoni gjithashtu mori trajnime në fushën e terapive eksperimentale në trajtimin e sëmundjeve autoimune.

Dr. Pittoni trajton në Spitalin Salus sëmundjet e mëposhtme:
➡️Reumatizma inflamatore, të tilla si reumatizma akute dhe artriti reumatoid
➡️Dermato-polimioziti
➡️Konnectitis, të tilla si lupus erythematosus sistemik, sindromi Sjögren, polymyositis, dermatomyositis, scleroderma dhe vasculitis
➡️Artriti i shkaktuar nga agjentët infektive, si sëmundja Lyme
➡️ Sklerodermia sistemike
➡️ Osteoartriti
➡️Reumatizma ekstrartikulare, të tilla si bursitis dhe periarthritis
➡️Sëmundjet e kockave, si osteoporoza ➡️Spondiloartropatitë
➡️Sëmundja e Raynaudit etj.

☎️Kontakto departamentin e Reumatologjisë: +355 68 20 53 180 / info@salus.al / www.salus.al

➕Salus, spitali yt!
.
.

Shpërndaje:

Abonohu

Për të marr me email artikuj të ngjashëm