Retinopatia diabetike

Retinopatia diabetike është një ndërlikim i diabetit!
Baza e kësaj patologjie përfshin dëmtimin e mureve të enëve të vogla të gjakut të pranishme në pjesën e prapme të syrit.

đŸ”čKur retinopatia diabetike bĂ«het mĂ« e rĂ«ndĂ«, enĂ«t e reja tĂ« gjakut fillojnĂ« tĂ« formohen nĂ« sipĂ«rfaqen e retinĂ«s, e cila mund tĂ« dĂ«mtojĂ« retinĂ«n dhe tĂ« shkaktojĂ« njĂ« ulje tĂ« papritur tĂ« shikimit.

đŸ”čRetinopatia diabetike zakonisht prek tĂ« dy sytĂ« dhe karakterizohet nga neovaskularizimi, rritja e pĂ«rshkueshmĂ«risĂ« sĂ« kapilarĂ«ve dhe mikroaneurizmat.

đŸ”čSimptomat dhe shenjat mĂ« tĂ« zakonshme janĂ«:
‱ Shikim i turbullt.
‱ Ndryshimi i pĂ«rceptimit tĂ« ngjyrave.
‱ VeshtirĂ«si nĂ« shikim natĂ«n.
‱ Pamje e deformuar.
‱ Gjakderdhje intraokulare.

✅Kontrollohu dhe parandalo!
Spitali Salus sjell mjekët më të mirë dhe aparaturat më të fundit për trajtimin e kësaj patologjie. Terapitë me lazer, injektimi i medikamenteve intrakulare dhe kirurgjia e vitrektomisë janë ndër metodat më të përdorura.

đŸ‘šâ€âš•ïžDr. Alberto Torreggiani Ă«shtĂ« specializuar nĂ« Oftalmologji nĂ« Universitetin e BolonjĂ«s nĂ« vitin 2002. Prej kĂ«tij viti ka ushtruar profesionin si okulist, duke kryer kirurgji nga mĂ« tĂ« komplikuarat. NdĂ«r tĂ« tjera, ai Ă«shtĂ« drejtues i departamentit tĂ« OftatmologjisĂ« nĂ« AUSL tĂ« BolonjĂ«s.

Për më shumë informacion na kontaktoni në numrat e telefonit :
đŸ“Č+355 682053180 / +355 42390500
📍Adresa: Rruga Vidhe Gjata 16, TiranĂ«
🌐www.salus.al