Radiologjia

Departamenti i Radiologjisë në Salus, merret me prodhimin dhe leximin e imazheve radiografike diagnostike ose terapeutike, gjithashtu ofron shërbime klinike dhe diagnostikim instrumental. Përveç kësaj, departamenti bashkëpunon me të gjitha departamentet e tjera të spitalit, duke bërë konsultime për pacientët e hospitalizuar.Personeli mjekësor merr pjesë në konferencat e Shoqërive Radiologjike Italiane më të rëndësishme dhe në kurset e përditësimit të organizuara nga vetë kompanitë dhe nga Departamentet Radiologjike Italiane.  I gjithë stafi, mjekësor dhe jo-mjekësor, veç kurseve të zakonshme të trajnimit për përdorimin e pajisjeve në dispozicion të shërbimit, periodikisht ndjek kurset e përditesimit dhe trajnimet siç kërkohet nga direktivat ministrore për edukimin e vazhdueshem mjekësor (ECM). Stafi ndjek kurse dhe takime të organizuara nga spitali Salus për të përmbushur dispozitat për sigurinë dhe trajnimin profesional.Shërbimi Radiologjik vepron në fusha të ndryshme që përfshijnë aktivitete që lidhen me hospitalizimin dhe aktivitetet ambulatore.

Departamenti i Radiologjisë disponon gjeneratën më të fundit të pajisjeve që i nënshtrohen periodikisht  kontrolleve parandaluese nga kompanitë furnizuese dhe për mirëmbajtjen rutinë nga stafi teknik spitalit. Gjendja e efikasitetit ose përdorimit të pajisjeve monitorohet periodikisht nga vetë struktura.

Shërbimi Radiologjik ka pajisjet e mëposhtme kryesore:

Llojet e shërbimeve :

 • Sistemi kardio-respirator
 • Sistemi skeletal
 • Aparat gastroenterik, pa dhe me kontrast (duke operuar traktin digjestiv)
 • Mamografia 
 • Panoramex
 • Indet dhe organe sipërfaqësore
 • Indet dhe organet e thella
 • Cerebrale
 • Temporale
 • Maksilo-facial
 • Dentascan
 • Qafa
 • Toraks
 • Abdomen
 • Shtylla kurrizore
 • Osteoartikulare
 • Angio dhe Uro TAC
 • Cerebrale
 • Maksilo-facial
 • Qafa
 • Toraks
 • Shtylla kurrizore
 • Sistemi muskulo-skeletal
 • Abdomeni
 • Pelvis
 • Colangio RM

Shërbimi Radiologjik disponon gjeneratën më të fundit të pajisjeve që i nënshtrohen çdo vit kontrolleve parandaluese nga kompanitë furnizuese dhe për mirëmbajtjen rutinë nga stafi teknik. Gjendja e efikasitetit ose perdorimit te pajisjeve monitorohet periodikisht nga struktura vete.

Shërbimi Radiologjik ka pajisjet e mëposhtme kryesore:

 • RX digital i telekomanduar me stativ dhe mur
 • Ekografi me Color Doppler
 • Mamografi
 • TAC multislice
 • Rezonancë magnetike 1.5 tesla

Blog:

Radiologjia Dixhitale

🔎Avantazhet kryesore te Radiologjise Digitale konsistojne ne kualitetin e imazheve te perfituara permes nje teknologjie te avancuar. ✅Ne vecanti, imazhet mund te zmadhohen per te…

Rezonanca Magnetike

REZONANCA MAGNETIKE ARTIKOLARE (pa kontrast) për pjesën e shtyllës kurrizore, shpatullës, këmbës, dhe gjurit! Prej vitesh pacientet zgjedhin spitalin Salus për të kryer ekzaminimin e…

Mamografia

Mamografia mund të ndihmojë në reduktimin e vdekjeve nga kanceri i gjirit tek gratë e moshës 40-74 vjeç. Mitet rreth përdorimit, sigurisë dhe efektivitetit të…

Biopsia e gjirit

👩‍⚕️Biopsia e gjirit me age të hollë është një teknikë e marrjes së mostrave të indeve të gjirit që përdoret kur ekziston një dyshim diagnostik…

Skaneri i kokës

👩‍⚕️🔵Skaneri i kokës është një nga metodat më të mira për diagnostikimin dhe kapjen në kohë të sëmundjeve të kokës, por jo vetëm, duke dhënë…

Të SIGURT në SALUS

✅NDIHUNI TË SIGURT NË SPITALIN SALUS! Çdo pacient përpara se të hyjë në Spitalin Salus për të kryer shërbimet mjekësore, kalohet në një filtër sigurie…

Cfarë është Sinusiti?

👨‍⚕️Sinusiti është termi mjekësor për inflamacion (acarim dhe ënjtje) të sinuseve. Zakonisht shkaktohet nga një infeksion dhe shoqërohet me dhimbje koke, djegie grykësh dhe vështirësi…

Kistet e gjirit

👉👩‍⚕️Kistet e gjirit janë qese të mbushura me likide brenda gjirit, të cilat zakonisht nuk janë kancerogjene (janë beninje), po duhen monitoruar vazhdimisht me mjekun.…