Pse Infertiliteti konsiderohet sfidë e dekadave në vazhdim?

🌸Pse infertiliteti është në rritje dhe po konsiderohet sfidë e dekadave në vazhdim?
Është sfidë e kohëve moderne, ku më shumë se 1 në 8 çifte e perjetojne kete problem me pasoja te rëndësishme psikologjike, sociale dhe ekonomike. Rol thelbesor ka mosha, ambjenti dhe stili i jetesës.

👶Grate kerkojne shtatzeni pas moshes 34 vjec! Ky është një trend social i drejtuar nga faktore te shumte socialë dhe individualë.
👶Faktore pengues dhe demtues te fertilitetit behen te rendesishem me kalimin e kohes si miomat, endometrioza, polipet, etj
👶Pakesimi fiziologjik i rezerves ovariale tek femrat dhe sasise e cilesise se spermes te meshkujt – paralelisht mundesia e mutacioneve gjenetike rritet me moshen.
👶Ambjenti behet gjithnje e me i rrezikshem – Rrezatimet nga aparaturat e perditshme si laptopi, telefoni, ndotjet ambjentale, ushqimet, SST etj
👶Obeziteti, duhani, Drogat etj

Konsulta me mjekun specialist për infertilitetin duhet bere sa me pare per te identifikuar keta faktore, llojin e demtimit qe kane shkaktuar dhe korrigjimin e tij per te lehtesuar nje fekondim te suksesshem natyral spontan ose te induktuar me qellim te arritjes se një shtatëzanie!

Për  më tepër informacion na kontaktoni në numrat e telefonit:
+355 682053180
+355 4 23 90 500
➕Salus, spitali yt!