Problemet e tiroides

👨‍⚕️❓E dini se rënia e flokëve, mbipesha ose dobësimi pa shkak, tharja e lëkurës dhe hollimi në të prekur, mbindjeshëria ndaj të nxehtit apo të ftohtit etj. mund të lidhen me çrregullime të gjendrës tiroide?

Në rastet e sëmundjeve të tiroideve mund të shfaqen edhe simptomat e:

👉lodhjes
👉nervozizmit
👉stresit
👉ndjesisë së të nxehtit (në rastet e hipertiroidizmit) dhe ndjesisë së të ftohtit (në rastet e hipotiroidizmit)
👉humbje në peshë (në rastet e hipertiroidizmit) / rritje në peshë (në rastet e hipotiroidizmit)
👉rrahje të shpeshta zemre
👉diarre (në rastet e hipertiroidizmit) / kapsllëk (në rastet e hipotiroidizmit)
👉rënie flokësh, etj.

✅Nëse shfaqni këto shenja, kryeni menjëherë një vizitë endokrinologjike apo një eko të tiroides/analiza për të vlerësuar nëse jeni të prekur nga sëmundjet e tiroides.

Në Salus kryhen vizita specialistike endokrinologjike për:

👉Sёmundjet e tiroideve
👉Sindroma hipoglicemike
👉Hipertensioni me origjinё endokrine
👉Sёmudjet hipofisare nё veçanti hiperprolaktinemia dhe prolaktinemia, morbo Cushing
👉Sёmundjet e mbiveshkores incidentaloma (masё e zbuluar nё mёnyrё rastёsore nёpёrmjet ekografisё, skanerit apo rezonancёs manjetike), neoplazi benine dhe malinje, sёmundje funksionale (hiperkortizoni endogjen dhe ekzogjen, sindroma dhe sёmundja e Cushing, hiperaldosteroni, feokromacitoma), insufiçencё e gjendrёs mbiveshkore.
👉Ndryshimi apo alterimi i metabolizmit kalçio-fosforik (hiperparatireoidismi, pseudohipoparatireoidismi, hiperkalçiuria)
👉Osteoporoza femёrore dhe mashkullore
👉Disfunksioni seksual mashkullor si: hipogonadismi, defiçitet androgjene qё janё tё lidhura me moshen, disfunksionet e ereksionit
👉Hirsutizmi dhe hiperandrogeni
👉Sindroma e ovaieve policistike

✅Departamenti i Endokrinologjisë: +355682053180 / info@salus.al / www.salus.al
➕Salus, spitali yt!

TË TJERA

Kirurgjia e tiroides

👨‍⚕️Në Salus kryhen kirurgjitë e tiroides dhe trajtohen patologjitë e saj si kanceri dhe sëmundjet beninje të saj, sipas incikacionit të mjekut endokrinolog.▶️Komplacionet më të

Lexo më shumë »

Koliti ulçeroz

👨‍⚕️Koliti ulceroz është një sëmundje inflamatore e zorrëve që shkakton pezmatim dhe ulçera (plagë) në traktin tretës. ➡️Koliti ulçeroz mund të çojë në komplikacione të

Lexo më shumë »